Μια 7χρονη μαθήτρια δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο σχολείο της

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 17:10

Γερμανία: Μια 7χρονη μαθήτρια δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο σχολείο της

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια 7χρονη μαθήτρια που δέχθηκε επίθεση την Τετάρτη στον χώρο του σχολείου της, στο Βερολίνο, από έναν 38χρονο, ο οποίος της κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στον λαιμό, δήλωσε ο Εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μπούχνερ, επισημαίνοντας ότι τα κίνητρα παραμένουν ασαφή, αν και ερευνώνται οι πιθανότητες ψυχικής νόσου και χρήσης ναρκωτικών, καθώς «ο άνδρας ήταν εκτός εαυτού».

Η δεύτερη μαθήτρια, οχτώ ετών, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη, αλλά σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο 38χρονος άνδρας, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, μπήκε στο σχολείο στην περιοχή Νοϊκέλν, περνώντας τα κάγκελα, λίγο μετά τις 15:00, όταν στο προαύλιο βρίσκονταν μαθητές της ολοήμερης λειτουργίας.

Κατευθύνθηκε προς μια παρέα κοριτσιών που έπαιζαν πινγκ πονγκ και μαχαίρωσε επανειλημμένα τις δύο μαθήτριες, ενώ άλλα παιδιά παρακολουθούσαν. Μετά κάθισε στο έδαφος, άναψε τσιγάρο και περίμενε μέχρι τη σύλληψή του.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για απόλυτα μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο εισαγγελέας. «Τι κίνητρα θα μπορούσαν να υπάρχουν για να μαχαιρώσει κανείς δυο παιδιά; Εξετάζουμε ενδεχόμενο ψυχικής νόσου και χρήσης ναρκωτικών», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι ο δράστης κρατείται σε ψυχιατρείο και όχι στις φυλακές.

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή με την κατηγορία «απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κρατιδιακής κυβέρνησης, το προσωπικό των σχολείων του Βερολίνου είναι εκπαιδευμένο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ωστόσο, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 17:10

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει