Νέο επιτελικό φιάσκο των «αρίστων» του υπουργείου Παιδείας

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023, 17:10

Νίκος Φίλης: Νέο επιτελικό φιάσκο των "αρίστων" του υπουργείου Παιδείας

Σε δήλωση με την οποία σχολιάζει τα αλλεπάλληλα επιτελικά λάθη, όπως τα χαρακτηρίζει,  της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προέβη ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφέροντας τα εξής:

«Έχει χαθεί το μέτρημα με τα αλλεπάλληλα επιτελικά λάθη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Από τις μάσκες-αλεξίπτωτα μέχρι το «κρασάρισμα» της τηλεκπαίδευσης, από τη διαρκή κοπτορραπτική σε νόμους και αλληλοαναιρούμενες εγκυκλίους μέχρι τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου που δεν μπορούν να υποστηρίξουν στοιχειώδεις διοικητικές λειτουργίες.

Τελευταίο φιάσκο το σοβαρότατο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην διαδικτυακή εφαρμογή για την δήλωση επιλογής σχολικών μονάδων από τους υποψήφιους διευθυντές. Mε αποτέλεσμα πολλοί διευθυντές και διευθύντριες να μην μπορούν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους εντός της διοικητικά καθορισμένης προθεσμίας. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 11 Απριλίου η εφαρμογή που προηγουμένως «σερνότανε» σταμάτησε να λειτουργεί.

Αυτά είναι τα νέα κατορθώματα των αρίστων, της κυρίας Κεραμέως και των συνεργατών της. Οι οποίοι απασχολημένοι με το μαγείρεμα της βαθμολογίας των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ για στελέχη εκπαίδευσης ή με το νέο πραξικόπημα στην εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια, άφησαν στην τύχη τους τα διοικητικά τους καθήκοντα και τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου να υπολειτουργούν.

Τουλάχιστον, έστω και την τελευταία στιγμή, ας σοβαρευτούν και ας δώσουν την πρέπουσα λύση με παράταση του χρόνου υποβολής των αιτημάτων, χωρίς να θίγεται το αδιάβλητο της συγκεκριμένης διαδικασίας. Και λέμε της συγκεκριμένης γιατί όλα όσα έγιναν με την επιλογή συμβούλων εκπαίδευσης και διευθυντών σχολείων συνιστούν σε πάμπολλες περιπτώσεις μια διαδικασία απολύτως διαβλητή. Μια ακόμη μαύρη σελίδα που έγραψε η κυρία Κεραμέως στο χώρο της εκπαίδευσης.

Από αυτή τη διαρκή ντροπή, την υποβάθμιση και τη διάλυση θα απαλλάξει σύντομα το χώρο της εκπαίδευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023, 17:16

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει