Νέο μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη από την Κυβέρνηση

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 07:40

Τη Μεγάλη Δευτέρα πρόκειται να εισαχθεί και να συζητηθεί στη Βουλή η πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να μην δοθεί η δυνατότητα στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, να κατέλθει στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Μια παρέμβαση την οποία προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας σε προεκλογικό debate στην ΕΡΤ .

«Η λεγόμενη αντι-συστημική ψήφος και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικά προτάσεις και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης», υπογράμμισε ο Μάκης Βορίδης συμπληρώνοντας: «Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης. Το θέμα με τον Κασιδιάρη, όμως έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και ακολούθως εξήγησε πως η κυβερνητική παρέμβαση έρχεται να το αντιμετωπίσει.

«Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι το ένα ζήτημα. Να συζητήσουμε δηλαδή τις σύνθετες πολιτικές δράσεις και είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα» είπε επί του θέματος.

Μιλώντας για το ίδιο ζήτημα στην ΕΡΤ και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας επισήμανε ότι «Το νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά αν χρειαστεί όποια τεχνική προσθήκη είμαστε παρόντες. Είμαστε σε ετοιμότητα να γίνει ό,τι πρέπει να γίνει». Είναι επαρκής η διάταξη, ξεκαθάρισε «αλλά είμαστε σε ετοιμότητα για πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση».

Να σημειωυθεί εδώ, ότι η κυβέρνηση έφερε πρόσφατα τροπολογία που αναφέρει ότι το σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα ίδρυσης κόμματος και συμμετοχής στις εκλογές. Αλλά αυτή η προστασία δεν περιλαμβάνει τη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις βουλευτικές εκλογές υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος, ούτε κόμματα στα οποία κατέχουν επιτελικές θέσεις πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για ποινικά αδικήματα ιδιαίτερης απαξίας.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε περιθώρια ενίσχυσης του πλαισίου. «Το ζήτημα έχει μια διπλή διάσταση. Η μια διάσταση είναι να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να ξεγελάσουν μαχαιροβγάλτες, νεοναζί, εγκληματικές οργανώσεις την ελληνική Δικαιοσύνη. Το άλλο πλαίσιο, που είναι ευθύνη όλων μας -και της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων- η πολιτική περιθωριοποίηση και αποδοκιμασία αυτών των μορφωμάτων. Είμαστε σε εγρήγορση, οτιδήποτε θεσμικά χρειαστεί να συμπληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη που θα κλείσει η Βουλή, εδώ είμαστε να το κάνουμε. Πάντως, επαρκές πλαίσιο υπάρχει, έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε εγκληματική οργάνωση με οποιουσδήποτε «μπροστινούς” ή με οποιονδήποτε μανδύα, να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

«Ο κίνδυνος του ναζισμού δεν είναι αντιμετωπίσιμος με ένα νομοθετικό πλαίσιο», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ η Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθαρίζοντας ότι «πρόθεση μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να μην συμμετέχει στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη».

Από τα Καλάβρυτα ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έστειλε μήνυμα ότι το κίνημα θα δώσει αγώνα ώστε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα να μη βρει χώρο στη Βουλή των Ελλήνων. «Υπάρχουν οι νόμοι αλλά είναι και η βούληση του ελληνικού λαού. Πρέπει ο ελληνικός λαός να μπει με την ψήφο του εμπόδιο και όχι να δώσει την ευκαιρία να μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο άνθρωποι που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του Φύσσα, άνθρωποι οι οποίοι είναι απολογητές του Χίτλερ και αυτών που αιματοκύλησαν την Ελλάδα στα Καλάβρυτα και σε άλλους μαρτυρικούς τόπους. Η μνήμη είναι φρουρός. Η Δημοκρατία είναι φρουρός και εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, που στο DNA μας είναι οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού, θα δώσουμε αγώνα σε κάθε μεριά της Ελλάδας ώστε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα να μη βρει χώρο στη Βουλή των Ελλήνων» δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι την ηγεσία του κόμματος Κασιδιάρη ανέλαβε και επίσημα ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος θα αναλάβει εξάλλου τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος και στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο   Ανώτατο Δικαστήριο. Ο άνθρωπος αυτός θα είναι η “βιτρίνα” του νέου μορφώματος κάτι που βρίσκει σφόδρα αντίθετους τους αδελφούς του, όλοι τους διακεκριμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης. «Δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία. Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να μην ηγείται πλέον του κόμματος «Έλληνες»  όπως ανακοίνωσε ο ίδιος όμως, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα στις 5 Μαΐου αναμένεται να κριθεί από τον Άρειο Πάγο η συμμετοχή του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες στις εκλογές.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει