Να απαγορευτούν τώρα όλες οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων, πλήρως και για πάντα



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 14:37

«Το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων και μάλιστα σε μια περίοδο έξαρσης των λοιμώξεων, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η υγεία του λαού θυσιάζεται στον βωμό της πολιτικής που θεωρεί το φάρμακο εμπόρευμα, που πουλιέται, αγοράζεται και διακινείται, ανάλογα με το κέρδος και ρυθμίζεται με τους κανόνες της αγοράς.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει είτε όταν ο λαός χρυσοπληρώνει τα φάρμακα, είτε όταν οι πολυεθνικές και οι φαρμακαποθήκες αποσύρουν σκευάσματα και κάνουν ”παράλληλες εξαγωγές” για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Αυτή είναι και η περιβόητη ελεύθερη αγορά της ΕΕ, που όλα τα άλλα κόμματα έχουν ως ”ευαγγέλιο”», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα.

«Το ΚΚΕ έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα εδώ και μήνες, με διάφορες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει την κατάσταση που υπάρχει για αύξηση των τιμών των φαρμάκων, όπως ήδη ψελλίζουν διάφοροι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων. Λύση για τον λαό δεν αποτελούν τα μέτρα της κυβέρνησης, λύση είναι να απαγορευτούν τώρα όλες οι ”παράλληλες εξαγωγές” φαρμάκων, πλήρως και για πάντα», τονίζει στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας και καταλήγει:

«Φάρμακο δωρεάν για τον λαό, διαθέσιμο για κάθε ασθενή που το χρειάζεται, την ώρα που το χρειάζεται!».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, 14:37



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει