Οι εγκέφαλοι του φόνου του Παραγουανού εισαγγελέα Μαρτσέλο Πέσι καταδικάζονται στην Κολομβία

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 07:36

Οι εγκέφαλοι του φόνου του Παραγουανού εισαγγελέα Μαρτσέλο Πέσι καταδικάζονται στην Κολομβία

Δυο αδέλφια καταδικάστηκαν χθες Τετάρτη να εκτίσουν κάθειρξη 25 ετών και έξι μηνών το καθένα για τον σχεδιασμό της δολοφονίας Παραγουανού εισαγγελέα ειδικευμένου στον αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Κολομβίας.

Δικαστής στην Καρταχένα (βόρεια) καταδίκασε τους Αντρές και Ραμόν Πέρες Όγιος «για τη συμμετοχή τους στον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τον εφοδιασμό» ομάδας εκτελεστών που δολοφόνησε τον εισαγγελέα, σύμφωνα με έγγραφο που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης η εισαγγελία.

Ο Παραγουανός εισαγγελέας Μαρτσέλο Πέσι δολοφονήθηκε τη 10η Μαΐου 2022, μπροστά στα μάτια της εγκύου συζύγου του, της κολομβιανής δημοσιογράφου Κλαούδιας Αγκιλέρα, στο κολομβιανό νησί Βαρού, όπου περνούσαν τον μήνα του μέλιτος, σε μικρή απόσταση από το τουριστικό λιμάνι Καρταχένα, στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική.

Οι ηθικοί αυτουργοί πλήρωσαν τους εκτελεστές 340.000 δολάρια, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους.

Ο εισαγγελέας ήταν ειδικευμένος σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οργανωμένου εγκλήματος, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Τον Ιούνιο, η κολομβιανή δικαιοσύνη καταδίκασε άλλα τέσσερα πρόσωπα να εκτίσουν 23 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξης για την ίδια υπόθεση.

Ο Μαρτσέλο Πέσι είχε γίνει γνωστός για την εμπλοκή του στην έρευνα που οδήγησε τον διάσημο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο στη φυλακή για έξι μήνες (Μάρτιος-Αύγουστος 2020), επειδή μπήκε στην Παραγουάη με πλαστά έγγραφα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023, 07:36

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει