Οι εμποροϋπάλληλοι της Μαγνησίας απαντούν στην ανακοίνωση της Praktiker Hellas

«Από πότε η απόλυση ενός εργαζομένου μετονομάζεται σε «λήξη συνεργασίας»;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση – απάντηση του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας στην από 27.01.2014 ανακοίνωση που μας είχε αποστείλει η Praktiker Hellas, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Praktiker Hellas, στην οποία χαρακτηρίζονται αναληθείς οι καταγγελίες του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Από πότε η απόλυση ενός εργαζομένου μετονομάζεται σε «λήξη συνεργασίας»;

Η εν λόγω αξιολόγηση που εφαρμόζεται την τελευταία δεκαετία σχεδόν στην εταιρεία, γιατί χρησιμοποιείται ως μέσο εκβιασμού εργαζομένων με σκοπό την απόλυσή των πιο έμπειρων υπαλλήλων της εταιρείας (λόγω του υψηλού μισθολογικού τους κόστους) και όχι ως αντικειμενικό κριτήριο εργασιακής απόδοσης και βελτίωσης του εργαζόμενου, όπως άλλωστε πρέπει να είναι;

Από πότε η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ Διοίκησης (με σαφή την ευθύνη της Διοίκησης απέναντι σε εργασιακά θέματα) και Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας, αποτελεί δικαιολογία για την εφαρμογή αντεργατικών μέτρων, όπως η επιβολή ατομικών συμβάσεων στους εργαζομένους, υπό τον πέλεκυ της απόλυσης στην ενδεχομένη άρνησή τους;

Από πότε μια εταιρεία, η οποία το 80% των ετήσιων καθαρών κερδών της το διοχετεύει εδώ και 22 χρόνια στο εξωτερικό, μπορεί να ισχυριστεί ότι στηρίζει σημαντικά την ελληνική οικονομία; Πόσο μάλλον όταν τη στιγμή που απασχολεί εργαζόμενους εδώ και δεκαετίες, τους απολύει μέσα σε μια νύχτα για να αποφύγει τα υψηλά μισθολόγια – λόγω χρόνιας απασχόλησης – και να προσλάβει με προγράμματα voucher, ανέργους για μισθούς πείνας; Κάτι που ακολουθούν πλέον όλες οι πολυεθνικές εταιρείες στο χώρο του λιανεμπορίου.

Συνεπώς, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν.Ιωνίας, για το αν είναι αναλήθεις ή όχι οι καταγγελίες του Συνδέσμου και του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας, προς την Διοίκηση της εταιρείας της Praktiker Hellas, το αφήνει να απαντηθεί από την ίδια την κοινωνία, από τους ίδιους τους εργαζόμενους που χάνουν καθημερινά τα εργασιακά δικαιώματά τους, τους μισθούς τους, και όχι από τους εκμεταλλευτές του εργασιακού μόχθου.

Το Δ.Σ.

Διαβάστε επίσης:

Η Praktiker Hellas απαντά στο από 24.01.2014 δημοσίευμα του e-Volos.gr

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλει τις απολύσεις στην PRAKTIKER HELLAS

Μπορεί επίσης να σας αρέσει