Οι ΗΠΑ θέλουν να συνομιλούν με τις αφρικανικές χώρες ως ίσοι έναντι ίσων



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 00:52

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, που επισκέφθηκε την Πέμπτη (23/2) τη Ναμίμπια, διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να ξεκινήσει έναν διάλογο ως «ίσος προς ίσον» με τις αφρικανικές χώρες, κυρίως εντός των διεθνών οργανισμών.

«Δεσμευόμαστε να φροντίσουμε ότι οι αφρικανικές χώρες να μην έχουν μόνο φωνή στους διεθνείς οργανισμούς, όπως στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τη G20, αλλά και να ακούγονται ως ίσες έναντι ίσων» είπε η Τζιλ Μπάιντεν σε ομιλία της στην πρωτεύουσα Βίντχουκ.

Η Τζιλ Μπάιντεν είχε συνομιλίες με την πρώτη κυρία της Ναμίμπιας, τη Μόνικα Γκέινγκος, καθώς και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Σήμερα Παρασκευή (24/2) θα βρίσκεται στην Κένυα για να μιλήσει κυρίως για την ιστορική ξηρασία που πλήττει το Κέρας της Αφρικής, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να αντιμετωπίζουν το φάσμα του λιμού.

Η περιοδεία αυτή της Τζιλ Μπάιντεν οργανώθηκε σε συνέχεια της συνόδου κορυφής για την Αφρική που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ήπειρο αυτήν, όπου η Κίνα έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 00:53



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει