Οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000 σε Τουρκία και Συρία

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 07:19

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και μάλιστα, σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, οι ανθρώπινες απώλειες στις δύο αυτές χώρες ενδέχεται να υπερβούν τις 20.000.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι από το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου τουλάχιστον 5.894 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα και 34.810 τραυματίστηκαν. Την ίδια ώρα στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε 1.932, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες. Δηλαδή οι ανθρώπινες απώλειες στις δύο χώρες, που επλήγησαν από τον σεισμό ανήλθαν επισήμως αργά χθες το βράδυ στις 7.826.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, 812 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.449 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά). Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, 1.120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.500 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο και με το πολικό ψύχος για να εντοπίσουν επιζώντες.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν την μάχη με τον χρόνο για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται μέσα στα χαλάσματα των σπιτιών, που κατέρρευσαν μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια κτηρίου στη Μαλάτια της Τουρκίας

Επιζώντες χωρίς στέγη προσπαθούν να ζεσταθούν δίπλα σε συντρίμμια στη Μαλάτια

Οι επιζώντες στο πλάι των διασωστών στη Μαλάτια

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν για επιζώντες στη Μαλάτια

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν και άλλο παιδί 

Από την πρώτη στιγμή στην Τουρκία βρέθηκαν άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι συνεχίζουν την μάχη με τον χρόνο για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται μέσα στα χαλάσματα των σπιτιών, που κατέρρευσαν μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, η ελληνική ομάδα κατάφερε να βγάλει ακόμη μία γυναίκα ζωντανή από τα συντρίμμια, ενώ απεγκλώβισαν και ένα αγόρι, το οποίο ήταν δυστυχώς νεκρό.

Οι ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές θα ενισχυθούν από δεύτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες και 3 άτομα από το ΕΚΑΒ.

 Δεκάδες διασώστες από την Κίνα φθάνουν στην Τουρκία

Ομάδα ειδικευμένη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης την οποία έστειλε εσπευσμένα η κυβέρνηση της Κίνας έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο αεροδρόμιο των Αδάνων, στην Τουρκία, για να βοηθήσει μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα αυτή και τη Συρία τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η ομάδα αποτελείται από 82 μέλη, έχει μαζί της τέσσερις ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ το αεροσκάφος που τη μετέφερε θα παραδώσει επίσης στις τουρκικές αρχές 20 τόνους ιατρικού και άλλου υλικού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ομάδα θα συντονιστεί με τις τοπικές αρχές, την πρεσβεία της Κίνας στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη και διάφορες άλλες οργανώσεις αρωγής, θα στήσει κέντρο διοίκησης και θα συμμετάσχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και στην περίθαλψη τραυματιών, διευκρίνισε το CCTV.

Η Ελληνική αποστολή στην Τουρκία το πρωί της Τετάρτης ανέσυρε 15χρονο έχοντας τις αισθήσεις του / Πηγή: ertnews.gr

Οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την Τρίτη την 6χρονη αδερφή της μικρής Φατμέ / Πηγή: ertnews.gr

 

 

Η Ιταλία στέλνει υλικό στην Τουρκία για να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας

Aπό τη μεριά της η ιταλική Πολιτική Προστασία ανήγγειλε την αποστολή νέας βοήθειας στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα αυτή και τη γειτονική Συρία.

Στις σεισμοπαθείς περιοχές επιχειρούν ήδη 47 Ιταλοί πυροσβέστες, 11 υγειονομικοί από τις περιφέρειες της Τοσκάνης και του Λατίου και 10 στελέχη της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

«Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι να στείλουμε και άλλη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του απαραίτητου υλικού για να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νέλο Μουζουμέτσι.

Μέρος της βοήθειας στην Τουρκία θα μεταφερθεί με πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει