Οι στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν αποτελούν «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις «αποσχιστικές δυνάμεις» του νησιού



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Απριλίου 2023, 07:00

Η Κίνα ξεκίνησε σήμερα τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, διαμηνύοντας πως αποτελούν «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις «αποσχιστικές δυνάμεις» του νησιού.

Την επομένη της επιστροφής της πρόεδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν από τις ΗΠΑ, οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν «περιπολίες πολεμικής ετοιμότητας» και στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από τον Πορθμό της Ταϊβάν, καθώς και βόρεια, νότια και ανατολικά του νησιού, «όπως είχε προγραμματιστεί».

Ο Σι Γι, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του ανατολικού τομέα, δήλωσε ότι τα γυμνάσια αποτελούν «αυστηρή προειδοποίηση» για τη συμπαιγνία μεταξύ αποσχιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν την «ανεξαρτητοποίηση της Ταϊβάν» και ξένων κέντρων, με φόντο τις προκλητικές ενέργειές τους.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν συναντήθηκε την Τετάρτη στο Λος Άντζελες με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, εξοργίζοντας το Πεκίνο το οποίο θεωρεί ότι το νησί αποτελεί κινεζική επαρχία που προορίζεται να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, ακόμη και δια της βίας εάν κριθεί απαραίτητο.

Τον Αύγουστο του 2022, ύστερα από την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι (της προκατόχου του Μακάρθι) στην Ταϊπέι, η Κίνα διεξήγαγε πολυήμερα στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακας γύρω από την Ταϊβάν.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Απριλίου 2023, 07:00



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει