Οι χώρες της Βαλτικής καλούν το Βερολίνο να στείλει «τώρα» στο Κίεβο άρματα μάχης Leopard



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, 15:29

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών βαλτικών χωρών κάλεσαν σήμερα (21/1) τη Γερμανία να παραδώσει «τώρα» βαρέα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να σταματήσει τη ρωσική επίθεση.

«Εμείς οι υπουργοί Εξωτερικών της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας, ζητούμε από τη Γερμανία να παράσχει από τώρα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», δήλωσε μέσω του Twitter ο λετονός υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

«Αυτό είναι απαραίτητο για να σταματήσει η ρωσική επίθεση, να βοηθηθεί η Ουκρανία και να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στην Ευρώπη», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «η Γερμανία, ως πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη, έχει ιδιαίτερη ευθύνη σχετικά μ’ αυτό».

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες, Παρασκευή, στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, ανακοίνωσαν νέες σημαντικές παραδόσεις όπλων στη χώρα αυτή.

Ωστόσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για την παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης, διαψεύδοντας τις ελπίδες του Κιέβου που τα ζητούσε άμεσα, αλλά θα πρέπει τώρα να περιμένει άλλες συζητήσεις και ένα πράσινο φως από τη Γερμανία.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, 15:29



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει