Οι 10 φιλεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 14:03

Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok: Οι 10 φιλεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ

Με βίντεο στο Tik Tok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε 10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και εύχεται καλό μήνα και καλή Πρωτομαγιά σε όλους.

Υπάρχει μια φήμη ότι φιλεργατικές πολιτικές είναι μόνο οι αριστερές πολιτικές. Είμαι εδώ για να το διαψεύσω δηλώνει ο πρωθυπουργός και αναφέρεται στις πολιτικές τις κυβέρνησης.

 

@kyriakosmitsotakis_ Ομιλίες 💡 #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

 

«Πρώτον, θεσπίσαμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από απλήρωτες υπερωρίες και από ανασφάλιστη εργασία.

Δεύτερον, αναβαθμίσαμε την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή, με ψηφιακούς ελέγχους και διασταυρώσεις για να βρούμε όσους εργοδότες δεν δηλώνουν τους εργαζομένους τους.

Τρίτον, κάναμε το επίδομα ανεργίας επίδομα εργασίας για ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Τέταρτον, επενδύουμε πάνω από 1 δις ευρώ για προγράμματα κατάρτισης 700.000 νέων εργαζόμενων και ανέργων ώστε να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες.

Πέμπτον, θεσπίσαμε πλαίσιο δεοντολογίας και αυστηρές κυρώσεις για την σεξουαλική παρενόχληση αλλά και τον εκφοβισμό στην αγορά εργασίας.

Έκτον, επεκτείνουμε τις γονικές άδειες και την άδεια μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Δώσαμε για πρώτη φορά άδεια πατρότητας και προστατεύουμε από την απόλυση τον νέο πατέρα.

Έβδομον, θεσπίσαμε το δικαίωμα στην τηλεργασία και την αποσύνδεση

Όγδοον δώσαμε δικαιώματα συνδικαλιστικά στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες και πρόσθετα δικαιώματα σε κούριερ και διανομείς φαγητού delivery

Ενατον, εξισώσαμε την αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Και δέκατον, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20%, από τα 650 στα 780 ευρώ!


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 14:39

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει