Ο ίδιος ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει τα χυδαία ψέματα του εκπροσώπου του και του κ. Σταϊκούρα



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, 19:44

«Τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να κατευνάσει την οργή χιλιάδων δανειοληπτών με τη γνωστή καραμέλα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και στη συνέχεια αναφέρει:

«Μόνο που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη αποκαλύψει τα χυδαία ψέματα του εκπροσώπου του και του κ. Σταϊκούρα. 

Στις 30 Απριλίου του 2020 ο κ. Μητσοτάκης παραδέχονταν στη Βουλή πως όχι μόνο υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχε μεριμνήσει να διατηρηθεί και για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τις εκλογές, έως τον Δεκέμβριο του 2019. 

Πώς παρατάθηκε επί ΝΔ κάτι που δήθεν είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ είναι απορίας άξιο.

Η αλήθεια είναι ότι: 

– Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε διασφαλίσει σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τέλους του 19, οπότε και θα έθετε σε εφαρμογή ένα ολιστικό σχέδιο για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους.

– Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που μετά την εκλογή της αγνόησε τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε στην ψήφιση δικού της πτωχευτικού κώδικα, στο σχέδιο «Ηρακλής» και στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, κάτι που αποτυπώνεται ρητά και στις εκθέσεις μεταμνημονιακής εποπτείας Νοεμβρίου 2019 και Φεβρουαρίου 2020.

Το ακόμα χειρότερο από την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας για 700.000 δανειολήπτες, που ψήφισε η ΝΔ τον Οκτώβριο του 2020, είναι ότι προσπαθεί να τους ξεγελάσει με χυδαία ψέματα.

Κύριε Οικονόμου, περιμένουμε να απαντήσετε σε όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης στο επισυναπτόμενο βίντεο».

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, 19:47





Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει