Ο εθνικισμός αγκαλιάζει στην Τουρκία όλες τις τάξεις και όλες τις ιδεολογίες

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 18:02

Le Monde: Ο εθνικισμός αγκαλιάζει στην Τουρκία όλες τις τάξεις και όλες τις ιδεολογίες

«Ο εθνικισμός αγκαλιάζει στην Τουρκία όλες τις τάξεις και όλες τις ιδεολογίες, είτε είναι δεξιές είτε αριστερές, είτε είναι κοσμικές είτε θρησκευτικές».

Αυτό επισημαίνει, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Τούρκος συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Χαλίλ Καραβελί, επισημαίνοντας πως το κέντρο βάρους της τουρκικής πολιτικής σκηνής κινείται πλέον γύρω από μια ευρεία εθνικιστική συναίνεση που κυριαρχεί στις συζητήσεις και υπερβαίνει τους πολιτικούς συνασπισμούς.

Η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει εξάλλου ότι ποτέ από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας η τουρκική Βουλή δεν είχε τόσους πολλούς εθνικιστές και ισλαμιστές βουλευτές, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι οι αριστερές ή σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις εκπροσωπούνται σήμερα στο κοινοβούλιο λιγότερο παρά ποτέ.

«Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι οι ξένοι που θα υποφέρουν περισσότερο (από αυτή τη νέα κατάσταση), αλλά οι μειονότητες που ζουν στην Τουρκία, ιδίως οι Κούρδοι. Υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθεί ένας ακόμη πιο πολωτικός λόγος», λέει ο Κεμάλ Καν, πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος στο ειδησεογραφικό κανάλι Medyascope.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 18:02

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει