Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του γγ των ΗΕ έχει προκληθεί να αποκαταστήσει την πραγματικότητα

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 20:44

Ν. Αναστασιάδης: Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του γγ των ΗΕ έχει προκληθεί να αποκαταστήσει την πραγματικότητα

«Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του γγ των Ηνωμένων Εθνών έχει προκληθεί να αποκαταστήσει την πραγματικότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση προς τιμήν των επαγγελματιών υγείας που προσέφεραν στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του γγ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τη στασιμότητα στο Κυπριακό.

«Δεν θέλω να θεωρήσω ότι ελέχθη κάτι ανάλογο. Θα αναμένουμε μέχρι αύριο, έχει προκληθεί ο κ. Στιούαρτ για να αποκαταστήσει την πραγματικότητα. Εάν όντως ελέχθη κάτι ανάλογο, το ελάχιστο που θα μπορούσε να λεχθεί είναι ότι δεν μιλούμε πια για εκπρόσωπο των ΗΕ, αλλά για εκπρόσωπο όσων παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

Προηγήθηκε ανάρτηση του εκπροσώπου του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρη Δημητρίου στο Twitter, στην οποία ανέφερε: «Δεδομένου ότι το δημοσίευμα της Yeni Duzen αποδίδει στον κ. Stewart πρωτοφανείς & σοβαρότατες αναφορές σε βάρος της πλευράς μας, αναμένουμε από τον ίδιο να απορρίψει το δημοσίευμα ως αβάσιμο & λανθασμένο. Γενικόλογες & αόριστες αναρτήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν αρκούν».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 20:44

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει