Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, 18:03

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τηλεφωνικά τη διερευνητική εντολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε τηλεφωνικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανοίγοντας και επισήμως τον δρόμο για νέες εκλογές, που πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Προεδρίας αναφέρει

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11:00, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος». 

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή. Παράλληλα, τους μετέφερε ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Η Βουλή αναμένεται να ορκιστεί την Κυριακή 28 Μαΐου και να διαλυθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023, 18:18

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει