Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν να καλύπτουν το όργιο απευθείας αναθέσεων από τον κ. Κουτούπη και την παρέα του



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, 19:16

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν να καλύπτουν το όργιο 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεων από τον συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ κ. Κουτούπη και την παρέα του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στη ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει πως «όσο και να προσπαθεί να θολώσει τα νερά τα δεδομένα είναι αμείλικτα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης». Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι κ. Κουτούπης και Ροδάκος επιβραβεύτηκαν με 420 απευθείας αναθέσεις σε μία τριετία συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ». Επιπλέον ότι «η εταιρία KnR του κ. Κουτούπη από το 2019 που εξελέγη η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καταγράφει κάθε χρόνο νέο ρεκόρ ακαθάριστων εσόδων, σχεδόν στο σύνολό τους από φορείς του Δημοσίου με απευθείας αναθέσεις».

Ακόμη, ότι «μόλις ξεκίνησε έλεγχος του ΣΔΟΕ στην εταιρία KnR, ο κ. Ροδάκος, συνέταιρος του κ. Κουτούπη στην KnR, έφτιαξε μέσω της συζύγου του και μέχρι τότε εργαζόμενης της KnR μία νέα εταιρία, την SPARK, η οποία μέσα σε έναν χρόνο έχει πάρει 1,3 εκατ. ευρώ επιπλέον απευθείας αναθέσεις».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όπως προκύπτει από το νόμο, οι αναθέσεις αυτές είναι παράνομες, αφού η εταιρία δεν πληρούσε την προϋπόθεση τουλάχιστον τριετούς εμπειρίας» και πως «η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλουν να διερευνήσουν τη νομιμότητα των συμβάσεων αυτών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει ότι «την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να μιλά για διαφάνεια και ‘δουλειές με πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων’ το κόμμα των Πάτσηδων, του Χειμάρρα, των 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, 19:16



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει