Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα του Καραμανλή στις εκλογές

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 17:18

Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα του Καραμανλή στις εκλογές

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα βρίσκεται κανονικά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στη youtuber Νεφέλη Μεγκ, την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών, ο οποίος παραιτήθηκε μετά το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός: «Ο βουλευτής εκλέγεται, άρα δεν διορίζεται, εκλέγεται από τους πολίτες, οι πολίτες ανά πάσα στιγμή έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους και τελικά εκλέγονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Άρα ο βουλευτής δεν διορίζεται, εκλέγεται. Θα μου πεις, μπαίνει στο ψηφοδέλτιο από κάποιο κόμμα…».

Σε ερώτηση εάν ο ίδιος τον επιλέγει απάντησε:

«Τον επιλέγει το κόμμα, ναι, και η τελική επιλογή είναι δική μου. Όμως κάνω μία μεγάλη διάκριση μεταξύ της υπουργικής θέσης, η οποία είναι αποκλειστική δική μου αρμοδιότητα γιατί εγώ διορίζω και απολύω, και της εκλογής κάποιου στο κοινοβούλιο, που τελικά εγώ μπορεί μεν να επιλέγω το ψηφοδέλτιο, αλλά αν οι πολίτες δεν τον επιλέξουν ή δεν επιλέξουν κάποιον στη διαδικασία της εκλογής δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή. Άρα, τελικά η κρίση περνά στους πολίτες. Και οι πολίτες πάντα έχουν την επιλογή αν δεν θέλουν κάποιον ή κάποια να ψηφίσουν κάποιον άλλον».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023, 17:18

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει