Ο Μπλίνκεν έφτασε στο Κάιρο, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή



Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, 13:22

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, έφτασε την Κυριακή στην Αίγυπτο για μια περιοδεία-αστραπή στη Μέση Ανατολή εν μέσω έξαρσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής βίας, με την αμυδρή ελπίδα να χρησιμοποιήσει την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

Η περιοδεία του αυτή, η οποία θα τον φέρει στην Ιερουσαλήμ και στη Ραμάλα, τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την επίσκεψή του στο Κάιρο, έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, αλλά γίνεται τη στιγμή που σε μόλις λίγες μέρες η κατάσταση της ασφάλειας επιδεινώθηκε ξαφνικά.

Επίθεση Παλαιστίνιου κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ την Παρασκευή στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, ενώ ο ισραηλινός στρατός έπληξε την ίδια ημέρα τη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση για ρουκέτες που ρίφθηκαν από παλαιστινιακό έδαφος.

Τα γεγονότα αυτά ακολούθησαν ισραηλινής επιδρομής την Πέμπτη στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την πιο φονική εδώ και χρόνια, που στοίχισε τη ζωή σε εννιά Παλαιστίνιους.

Επίσης, πατέρας και γιος τραυματίστηκαν το Σάββατο από τα πυρά ενός 13χρονου, σε νέα παλαιστινιακή επίθεση που σημειώθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, 13:22



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει