Ο πρέσβης της Ρωσίας κατηγορεί την Ουάσιγκτον πως παρατείνει τη σύρραξη στην Ουκρανία



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, 09:39

Ο Ρώσος πρέσβης στην αμερικανική πρωτεύουσα κατηγόρησε την Πέμπτη (5/1) την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να συμβάλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, που άρχισε με την εισβολή του ρωσικού στρατού την 24η Φεβρουαρίου 2022, αντιδρώντας στην ανακοίνωση πως οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Οι πρόσφατες κινήσεις των ΗΠΑ δείχνουν καθαρά ότι δεν έχουν καμιά πρόθεση να επιδιώξουν πολιτική λύση για να λάβει τέλος η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία, ανέφερε ο Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία για το ποιος ευθύνεται για την παράταση της σύρραξης», είπε ο διπλωμάτης.

Έκανε το σχόλιο αυτό μερικές ώρες αφού οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γερμανίας ανακοίνωσαν πως θα προμηθεύσουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντίστοιχα με Bradley και Marder —τα πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης δυτικής κατασκευής που θα λάβουν ποτέ—, ενώ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε πως στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης εφοδιασμένα με ισχυρά πυροβόλα, που χαρακτηρίζονται «ελαφρά άρματα μάχης».

Για τον Ρώσο πρέσβης Αντόνοφ, τα όπλα που παραδίδονται στο Κίεβο έχουν κάθε άλλο παρά «αμυντική φύση», όπως λένε οι δυτικές κυβερνήσεις. Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να στείλει Bradley επιβεβαιώνει «πως οι ΗΠΑ δεν επρόκειτο να ακούσουν τις επανειλημμένες εκκλήσεις της ρωσικής πλευράς να λάβουν υπόψη τις πιθανές επιπλοκές της πολύ επικίνδυνης πορείας» που χαράσσουν, επέμεινε.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, 09:39



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει