Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας εργάζεται για την αποτροπή του κινδύνου επέκτασης της σύρραξης

[ad_1]

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς πως εργάζεται για να εμποδίσει τον κίνδυνο να υπάρξει «επέκταση» της σύρραξης, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης του σουνιτικού βασιλείου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας τόνισε στον κ. Αμπάς πως το βασίλειο θα συνεχίσει να «υποστηρίζει τον παλαιστινιακό λαό ώστε να μπορεί να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του να έχει αξιοπρεπή ζωή, να πραγματώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του και να καταλήξει σε δίκαιη και διαρκή ειρήνη», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού υπέστη επίθεση άνευ προηγουμένου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς από γη, αέρα και θάλασσα, με κάπου 800 νεκρούς στην ισραηλινή πλευρά, το Ισραήλ εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου καταμετρώνται τουλάχιστον 687 θύματα.

Η έκρηξη της βίας καταγράφτηκε εν μέσω του εγχειρήματος εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, με τριτεγγυήτρια τις ΗΠΑ, που όμως έχει τεθεί πλέον υπό αμφισβήτηση, σύμφωνα με αναλυτές.

Διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δυο παραδοσιακούς συμμάχους της Ουάσιγκτον στην Εγγύς Ανατολή, που μοιράζονται μεταξύ άλλων ανησυχίες για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, αναμενόταν να γίνουν τις προσεχείς εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο πρίγκιπας διάδοχος δήλωσε τον περασμένο μήνα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι το παλαιστινιακό ζήτημα παραμένει «πολύ σημαντικό» για τη Σαουδική Αραβία.

«Πρέπει να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα. Πρέπει να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των Παλαιστινίων», είπε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει