Ο πρόεδρος του Ισημερινού υπέγραψε διάταγμα για την τόνωση των επενδύσεων

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 07:00

Ο πρόεδρος του Ισημερινού υπέγραψε διάταγμα για την τόνωση των επενδύσεων

Εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας στον Ισημερινό, ο συντηρητικός πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο υπέγραψε χθες Τρίτη εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την κυβέρνησή του, το κείμενο προβλέπει τη δημιουργία ζωνών με ειδικό τελωνειακό και φορολογικό καθεστώς και ιδιαίτερη μεταχείριση σε ό,τι αφορά το διεθνές εμπόριο.

«Θα μεταμορφώσουμε το τοπικό και διεθνές εμπόριο», διαβεβαίωσε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας, ο Πάμπλο Αροσεμένα, στην τελετή υπογραφής.

Ο κ. Λάσο κυβερνά με διατάγματα από την περασμένη εβδομάδα, όταν διέλυσε το κοινοβούλιο, όπου δικαζόταν και διέτρεχε κίνδυνο να παυθεί, λόγω της φερόμενης εμπλοκής του σε υπόθεση διαφθοράς, κατηγορία που αρνείται.

Το χθεσινό διάταγμα, όπως και οι μειώσεις φόρων που ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα για τις μικρές επιχειρήσεις και τους πολίτες μεσαίας εισοδηματικής στάθμης, υπόκειται στην έγκριση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο πρώην τραπεζίτης διέλυσε το κοινοβούλιο και κάλεσε να οργανωθούν πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές επικαλούμενος την πολιτική κρίση και την κατάσταση ασφαλείας, που έχει επιδεινωθεί δραματικά εξαιτίας της δράσης συμμοριών.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν την 20ή Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ξένο Τύπο, φέρεται να δήλωσε πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα· υπουργός του ωστόσο υπογράμμισε χθες πως ακόμη ζυγίζει την απόφαση.

Ο αρχηγός του κράτους θα εκφωνήσει σήμερα ομιλία για την έναρξη της τρίτης του χρονιάς στην προεδρία. Κατόπιν θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για ιατρικούς λόγους, από όπου αναμένεται να επιστρέψει την 28η Μαΐου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της κυβέρνησής του.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 07:01

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει