Ο Σάντσεθ προέτρεψε τον Σι να μιλήσει με τον Ζελένσκι και είπε πως η Ισπανία θέλει ισορροπημένη σχέση με την Κίνα

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, 14:32

Ο Σάντσεθ προέτρεψε τον Σι να μιλήσει με τον Ζελένσκι και είπε πως η Ισπανία θέλει ισορροπημένη σχέση με την Κίνα

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι εξέφρασε ανησυχίες για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και ότι τον παρότρυνε να μιλήσει με το Κίεβο.

Ο Σάντσεθ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο πως είπε στον Σι ότι η Μαδρίτη στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Νοέμβριο, που περιλαμβάνει αιτήματα για την αποκατάσταση των εδαφών της Ουκρανίας στο καθεστώς που ίσχυε πριν από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

«Μετέφερα την ανησυχία μας για την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσε ο Σάντσεθ, προσθέτοντας ότι «προέτρεψε τον Σι να μιλήσει στον (Ουκρανό) πρόεδρο Ζελένσκι» για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για το ειρηνευτικό σχέδιο του Κιέβου.

«Πιστεύω ότι είναι ένα σχέδιο που θέτει τα θεμέλια για μια βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία και είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με το καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές του, που έχουν παραβιαστεί από τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν με την εισβολή του», δήλωσε. Ο Σάντσεθ αρνήθηκε να πει τι του απάντησε ο Σι για το θέμα αυτό.

Ο Σάντσεθ δήλωσε επίσης ότι η χώρα του επιθυμεί μια «ισορροπημένη σχέση με την Κίνα».

«Η Ισπανία επιθυμεί να πιέσει για μια ισορροπημένη σχέση με την Κίνα με βάση την αμοιβαιότητα», δήλωσε ο Σάντσεθ, προσθέτοντας ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί τουριστικό φόρουμ Κίνας-Ισπανίας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, 14:33

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει