Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτάσσει την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη, με σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα



«Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος, η μόνη έγνοια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ήταν το πώς να αποσείσει τις δεδομένες ευθύνες της, με ψεύδη και επικοινωνιακά παιχνίδια», αναφέρει σε δηλώσεις της γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ, Ράνια Σβίγκου.

Αναφερόμενη στο δυστύχημα των Τεμπών υποστηρίζει: «Ο ελληνικός λαός, ζητά απαντήσεις, απαιτεί να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία στα Τέμπη, «οι 57 νεκροί δεν ‘θυσιάστηκαν’, όπως θρασύτατα είπε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε αποτελούν μια ‘ευκαιρία’ για να βελτιωθούν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, όπως δεν ντράπηκε να πει ο κ. Γεωργιάδης, αλλά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής απαξίωσης, των δημόσιων υποδομών, της αποψίλωσης του ΟΣΕ από το απαραίτητο προσωπικό, της ακύρωσης όλων των ασφαλιστικών δικλείδων που υπήρχαν μέχρι το 2019, και θα μπορούσαν να αποτρέψουν την τραγωδία». Σημειώνει δε τις «βαρύτατες ευθύνες του Κώστα Καραμανλή» που αγνόησε τις καταγγελίες και τα εξώδικα των εργαζομένων και επιτέθηκε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σχετικά με την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, η Ράνια Σβίγκου σχολιάζει: «Είναι ενδεικτικό του πόσο σέβεται τους θεσμούς», και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να δώσει και να κερδίσει τη μάχη των εκλογών, από τις κάλπες της απλής αναλογικής. Για να γυρίσει η ελπίδα και η προοπτική στον τόπο, για να υπάρξει δικαιοσύνη και σταθερότητα, με την επόμενη, προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Σε ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη, η Ράνια Σβίγκου αναφέρει ότι «έκανε μια δημόσια και γενναία αυτοκριτική, παραδέχθηκε το λάθος του, αναγνώρισε ότι οι δηλώσεις του βρίσκονταν σε αντίθεση με συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεσμεύθηκε ότι θα τηρεί απαρέγκλιτα τις συλλογικές αποφάσεις».

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ, τονίζει επίσης ότι «οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες ζητούν και απαιτούν επιχειρήματα, προγραμματικές θέσεις, συγκεκριμένες, προοδευτικές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία». Υποστηρίζει ακόμη ότι «οι διαδηλώσεις, σε κάθε γωνιά της χώρας, με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, δείχνουν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Αλλά και την κατάρρευση μιας κυβέρνησης, που με επικοινωνιακά παιχνίδια, υπηρετεί μια στρατηγική συγκάλυψης των ευθυνών και προσπάθεια διάχυσής τους σε όλο το πολιτικό σύστημα».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «σε αυτό το ρευστό πολιτικό σκηνικό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτάσσει την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη. Με συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδιο για την επόμενη μέρα, για ασφάλεια με κοινωνικό πρόσημο, στις δημόσιες υποδομές, στους σιδηροδρόμους και παντού».



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει