Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ετοιμάζεται για περιοδεία στη Λατινική Αμερική

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 06:27

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ετοιμάζεται για περιοδεία στη Λατινική Αμερική

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ πρόκειται να επισκεφθεί χώρες της Λατινικής Αμερικής περί τα τέλη Απριλίου για να επιδιώξει την εμβάθυνση της συνεργασίας και συμμαχίες κατά της Δύσης, με φόντο τον πόλεμο που διεξάγει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία.

Σκοπεύει να επισκεφθεί τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και την Κούβα, ανέφερε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε βραζιλιάνικα και κουβανικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκε χθες Πέμπτη στον ιστότοπο της ρωσικής διπλωματίας.

Η Ρωσία θέλει να ενισχυθεί η συνεργασία «στη βάση της αμοιβαίας υποστήριξης, της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας αναγνώρισης των συμφερόντων της κάθε πλευράς από την άλλη», εξηγείται στο κείμενο.

«Είμαστε (…) ανοικτοί στην επέκταση της συνεργασίας πολυμερή βάση, κυρίως στο πλαίσιο του διαλόγου της Ρωσίας με την κοινότητα των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», επιμένει ο Λαβρόφ.

Πέρυσι, οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 48,8% και οι εξαγωγές λιπασμάτων και πετρελαϊκών προϊόντων επίσης επεκτάθηκαν, διαβεβαιώνει.

Η Μόσχα επιδιώκει να συνάψει συμμαχίες σε διάφορες περιοχές του κόσμου καθώς είναι αντιμέτωπη με κυρώσεις ευρέος φάσματος και προσπάθειες να απομονωθεί διπλωματικά από τη Δύση μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μολαταύτα σημειώνει στο κείμενο, αναφερόμενος στις επαφές της Μόσχας με χώρες της Αφρικής και της Ασίας, όπως η Ινδία, πως η χώρα του εξακολουθεί να έχει φίλους, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, και αυτό θέλει να υπογραμμίσει με την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023, 06:27

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει