Πέθανε ο Σταύρος Παπαδόπουλος



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023, 11:59

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Σταύρος Παπαδόπουλος τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/02). Ο ιστορικός παράγοντας της Καλαμάτας το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική καθώς αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος κινήθηκε επιχειρηματικά στο Χονγκ Κονγκ, όπου και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του, έχοντας σημαντική δραστηριότητα με διαμάντια στην περιοχή. Το όνομά του ωστόσο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη «χρυσή» εποχή της «Μαύρης Θύελλας». Επί των ημερών του, η ομάδα της μεσσηνιακής πόλης έφτασε μέχρι την Α’ Εθνική (1995) και έδωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο αρκετούς σπουδαίους παίκτες.

Χάρη στις διασυνδέσεις του στο εξωτερικό ο Παπαδόπουλος έφερε στην Ελλάδα νεαρούς ποδοσφαιριστές είτε από τη Λατινική Αμερική είτε από την Αφρική και να τους προωθεί. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Πίτερ Οφορίκουε και Ντέρεκ Μπόατενγκ. Την παραγοντική πορεία του θα συντροφεύει εσαεί η ιστορία με τον 16χρονο Ρονάλντο, το φαινόμενο, που είχε εντοπιστεί στη Βραζιλία από ανθρώπους του, αλλά δεν φόρεσε ποτέ τα ασπρόμαυρα. Φυσικά το ελληνικό στοιχείο δεν έλειπε ποτέ από το ρόστερ, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να είναι ό,τι πολυτιμότερο ξεπήδησε από την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, προτού παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό.

Φωτογραφία: Facebook


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023, 11:59



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει