Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Γυναικών από το 2024

[ad_1]

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Η πίστα της Jerez φιλοξένησε μια πολύ ιδιαίτερη παρουσίαση το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Grand Prix, καθώς η FIM και η Dorna Sports ανακοίνωσαν ένα νέο πρότζεκτ: το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών FIM. Το νέο αυτό πρωτάθλημα έχει στόχο να διευρύνει την πρόσβαση στο άθλημα των αγώνων μοτοσυκλέτας για γυναίκες και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα εκπροσώπησης για γυναίκες αναβάτες.

Η πρώτη, και μοναδική μέχρι στιγμής, γυναίκα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ταχύτητας, η Ana Carrasco.

Με αρχή το 2024, η νέα αυτή προσθήκη θα ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM. Ο στόχος για την πρώτη σεζόν είναι τουλάχιστον έξι γύροι, με δύο αγώνες να γίνονται ανά γύρο. Το πρωτάθλημα θα είναι μονομάρκα, με έναν μόνο προμηθευτή μοτοσυκλετών που θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο. Ο στόχος επιδόσεων είναι αυτές οι μοτοσυκλέτες να είναι αντίστοιχες της κατηγορίας Supersport.

Το νέο Πρωτάθλημα στοχεύει να δημιουργήσει ευκαιρίες για γυναίκες αναβάτες που ήδη αγωνίζονται – παρέχοντας ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να χτίσουν μια επαγγελματική, βιώσιμη καριέρα στους αγώνες μοτοσυκλέτας – και θέλει να θέσει τις βάσεις για πιο ισότιμη εκπροσώπηση σε όλα τα paddock αγώνων μοτοσυκλέτας του μέλλοντος. 



Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM: «Αυτή είναι η πρώτη φορά, από το 1904 (χρονιά ίδρυσης της FIM), που θα ξεκινήσουμε την επόμενη χρονιά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών FIM. Ελπίζω επίσης να σας αρέσει το λογότυπο, είναι μια έκπληξη για όλους σας!».

«To σκεφτήκαμε πολύ και υπήρχε μεγάλη ζήτηση. Όπως κάνουμε στο Motocross, στο Enduro και στο Trial, ξεκινάμε με ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών την επόμενη χρονιά στους αγώνες ταχύτητας. Το σχέδιό μας είναι να έχουμε έξι αγώνες στην Ευρώπη, και σχεδιάζουμε να κάνουμε έναν διαγωνισμό με ίδιες μοτοσυκλέτες για όλες τις συμμετέχουσες. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε γυναίκες από όλο τον κόσμο να αγωνίζονται σε αυτό το νέο Πρωτάθλημα. Θα διοργανωθεί πρωτίστως στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος WorldSBK».

«Είναι ένα πρωτάθλημα όπου θέλουμε οι γυναίκες να είναι επαγγελματίες. Δεν είναι ένα βήμα σε άλλη κατηγορία, θέλουμε οι γυναίκες που αγωνίζονται εδώ να μπορούν να κερδίζουν μισθό ως επαγγελματίες. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του επόμενου έτους».


Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports: «Έχουμε συνηθίσει να κάνουμε ανακοινώσεις σε έκτακτες συνεντεύξεις Τύπου και σήμερα είναι μια εξαιρετική περίπτωση! Μετά από πολύ προβληματισμό, πήραμε μια απόφαση, μαζί με τη FIM, η οποία είναι πολύ σημαντική τόσο για εμάς όσο και για για το μέλλον του κόσμου της μοτοσικλέτας».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτό το πρότζεκτ και είμαστε μέρος αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αγώνων Μοτοσικλέτας Γυναικών FIM».

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει