Παλαιστίνιοι στη Γάζα εκτόξευσαν ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, 11:11

Παλαιστίνιοι στη Γάζα εκτόξευσαν ρουκέτες προς το έδαφος του Ισραήλ

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες προς το νότιο Ισραήλ για δεύτερη ημέρα σήμερα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, έπειτα από επιδρομή της αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα που πυροδότησε διασυνοριακά πυρά και φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από την επίθεση με ρουκέτες που εξαπολύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς.

Χθες, Τετάρτη, η ισραηλινή αστυνομία έκανε έφοδο στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πυριτιδαποθήκη της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. Το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού και παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, καταδικάσθηκε ευρέως στον αραβικό κόσμο και προκάλεσε ανησυχία στον Λευκό Οίκο.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα σύνοδο κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει για την επιδρομή, η οποία έγινε, όπως δήλωσαν οι ισραηλινές αρχές σε μια προσπάθεια αποτροπής της βίας, για να απομακρυνθούν ομάδες που είχαν οχυρωθεί μέσα στο τέμενος με όπλα, πέτρες και κροτίδες.

Τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και εικόνες από αστυνομικούς που ξυλοκοπούσαν πιστούς μέσα στον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέσως μετά μαχητές στη Γάζα εξαπέλυσαν ρουκέτες προς το Ισραήλ, το οποίο απάντησε με αεροπορικές επιδρομές.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, 11:16

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει