Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023, 00:51

Ισραήλ: Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς εποίκους στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο νεκρός ονομάζεται Μοθκάλ Σουλεϊμάν Ραγιάν, ήταν 27 ετών, και πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν έποικο κοντά στο χωριό Καραουάτ Μπάνι Χάσαν, νοτίως της παλαιστινιακής πόλης Ναμπλούς.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για «βίαιες ταραχές μεταξύ δεκάδων Παλαιστινίων και Ισραηλινών πολιτών κοντά στο χωριό Καραουάτ Μπάνι Χάσαν», διευκρινίζοντας ότι ενημερώθηκε πως ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε. Στρατιώτες στάλθηκαν στο σημείο και πυροβόλησαν στον αέρα, καταφέρνοντας να βάλουν τέλος στις ταραχές, πρόσθεσε.

Το περιφερειακό συμβούλιο της Σαμάρειας, οργάνωση που εκπροσωπεί τους εποίκους της βόρειας Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι «μια ομάδα οδοιπόρων του εβραϊκού οικισμού Χαβάτ Γαΐρ που περπατούσε το πρωί του Σαββάτου δέχθηκε επίθεση από Παλαιστίνιους (…) και πυροβόλησε στον αέρα».

«Οι Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για έναν νεκρό», προσθέτει χωρίς άλλη διευκρίνιση.

Οι συγκρούσεις είναι συχνές μεταξύ των εποίκων και του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Δυτική Όχθη.

Σχεδόν 475.000 Ισραηλινοί έποικοι διαμένουν σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023, 00:52

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει