Πελώριες δασικές πυρκαγιές μαίνονται στα ανατολικά της χώρας



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 07:25

Εκτεταμένες πυρκαγιές μαίνονταν την Δευτέρα στην ανατολική Κούβα, πλησιάζοντας κατοικημένες περιοχές, μια εβδομάδα και πλέον αφότου εκδηλώθηκαν κοντά σε εθνικό πάρκο.

Πάνω από 20.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, φυτειών και καλλιεργειών, ιδίως καφέ, απανθρακώθηκαν από τις φλόγες, επισήμαναν οι αρχές, καθώς πυροσβέστες, εργαζόμενοι στην υπηρεσία εθνικών δρυμών και στρατιώτες συνεχίζουν να δίνουν μάχες με τις φλόγες.

Τα μέτωπα απομακρύνονται από το εθνικό πάρκο Μενσούρα-Πιλότο (Ολγκίν) και κινούνται προς την επαρχία Σαντιάγο δε Κούμπα, όπου βρίσκεται η ομώνυμη πόλη, η πολυπληθέστερη της Κούβας, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι φλόγες επεκτείνονται σε «ευρεία περιοχή», δεν υπάρχει «μόνο μια εστία», τόνισε ο Ερνέστο Σαντιεστέμπαν, τοπικός αξιωματούχος του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, στην κρατική τηλεόραση.

Οι αρχές δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν τη 18η Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους παράγοντες που δυσχεραίνουν τις προσπάθειές τους είναι το ότι μαίνονται σε δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και το ότι επικρατούν «δυσμενείς συνθήκες», εξήγησε ο κ. Σαντιεστέμπαν.

Η οικονομία της περιοχής ήδη υφίσταται βαρύ χτύπημα και για να συνέλθει μπορεί να χρειαστούν χρόνια, επισημαίνουν κουβανοί αξιωματούχοι.

Οι πυρκαγιές αυτού του μήνα προστέθηκαν στις δεκάδες του Ιανουαρίου, που σύμφωνα με τις αρχές ήταν πολύ περισσότερες από αυτές που καταγράφονται κατά μέσον όρο στη νήσο της Καραϊβικής.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 07:25





Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει