Πιθανότατα το πιο οικονομικό όχημα στον κόσμο

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 15:30

 Aptera Launch Edition: Πιθανότατα το πιο οικονομικό όχημα στον κόσμο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το νέο δημιούργημα της παρουσίασε η Aptera, το οποίο δεν μοιάζει με τίποτα που έχουμε ξαναδεί και μάλιστα αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το ιδιαίτερο και διθέσιο αυτό όχημα, σύμφωνα με την εταιρία, κινείται χρησιμοποιώντας μόνο το ένα τέταρτο της ενέργειας που χρησιμοποιεί ένα τυπικό ηλεκτρικό ή υβριδικό μοντέλο. Για να το πετύχει αυτό, είναι εξαιρετικά ελαφρύ, διαθέτει αεροδυναμική σχεδίαση με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,13, ενώ είναι εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ, τα οποία μπορούν να προσφέρουν έως και 64χλμ. επιπλέον αυτονομίας. 

Η Aptera δεν παρείχε λεπτομερή τεχνικά στοιχεία, αλλά δηλώνει ότι το Launch Edition διαθέτει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες που θα επιτρέπουν στο μοντέλο να επιταχύνει 0-100χλμ./ώρα σε τέσσερα δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 163χλμ./ώρα. Το διθέσιο υπόσχεται επίσης αυτονομία 644χλμ. με μία φόρτιση, αν και η εταιρία αναφέρει πως τις ηλιόλουστες μέρες δεν θα χρειάζεται καθόλου φόρτιση.

Δεδομένου ότι δεν μπορείτε πάντα να βασίζεστε στον ήλιο, η Aptera λέει ότι μια πρίζα 110/120 V παρέχει περισσότερα από 21χλμ. αυτονομίας για κάθε ώρα φόρτισης. Με σύνδεση 240 V, το μοντέλο μπορεί να κερδίζει αυτονομία έως και 92χλμ. την ώρα.

 

 

Η εταιρεία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι οι τιμές θα κυμαίνονται από 25.900 $ έως 46.000 $ με την παραγωγή να ανέρχεται αρχικά στα 10.000 κομμάτια το χρόνο και στη συνέχεια σε 20.000. Μάλιστα έχει ήδη προπουλήσει 40.000 μονάδες και το μόνο που μένει είναι η ολοκλήρωση των δοκιμών πρόσκρουσης και η οριστική επικύρωση για την έναρξη παραγωγής. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 15:30

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει