Ποινή κάθειρξης 26 ετών σε καθολικό επίσκοπο

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, 06:29

Νικαράγουα: Ποινή κάθειρξης 26 ετών σε καθολικό επίσκοπο

Δικαστήριο της Νικαράγουας καταδίκασε χθες Παρασκευή τον καθολικό επίσκοπο Ρολάντο Άλβαρες να εκτίσει ποινή κάθειρξης 26 και πλέον χρόνων, μια ημέρα αφού ο κληρικός και επικριτής του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα αρνήθηκε την αποφυλάκισή του και την απέλασή του στις ΗΠΑ.

Ο κληρικός καταδικάστηκε για υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας και διασπορά ψευδών ειδήσεων· του επιβλήθηκε επίσης να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο, ενώ του αφαιρέθηκε η υπηκοότητα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον επίσκοπο τον Αύγουστο, έπειτα από εβδομάδες που παρέμεινε κλειδαμπαρωμένος σε ακίνητο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας μαζί με άλλους ιερωμένους.

Ο Ρολάντο Άλβαρες επρόκειτο να είναι ο 223ος πολιτικός κρατούμενος που η κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα αποφυλάκισε και έστειλε αεροπορικώς στις ΗΠΑ προχθές Πέμπτη, αλλά αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με προορισμό το αεροδρόμιο Ντάλες, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Σε δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος Ορτέγα, στον οποίο οι πολιτικοί του αντίπαλοι προσάπτουν αυξανόμενο αυταρχισμό, χαρακτήρισε τους αποφυλακισθέντες «εγκληματίες», «μισθοφόρους» των ΗΠΑ και άλλων ξένων δυνάμεων που επιδιώκουν την υπονόμευση της νικαραγουανής κυβέρνησης και «εθνικής κυριαρχίας», διαμηνύοντας πως ο επίσκοπος θα οδηγείτο πίσω στη φυλακή.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023, 06:29

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει