Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε αντιρρησία συνείδησης

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 06:16

Ουκρανία: Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε αντιρρησία συνείδησης

Ουκρανός πολίτης 40 ετών καταδικάστηκε να εκτίσει φυλάκιση 3 ετών διότι δεν συμμορφώθηκε στα προσκλητήρια να καταταχτεί στις ένοπλες δυνάμεις που του επιδόθηκαν επανειλημμένα, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές χθες Δευτέρα.

Ο κάτοικος της κοινότητας Μπούστινο, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, κατέθεσε πως εναντιώνεται στο να φέρει όπλο και να σκοτώνει ανθρώπους, σύμφωνα με την εισαγγελία της Τκάτσιβ (δυτικά).

Η ετυμηγορία δεν είναι ακόμη τελεσίδικη.

Το Σύνταγμα της Ουκρανίας προβλέπει καθεστώς αντιρρησία συνείδησης μόνο για θρησκευτικούς λόγους. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο άνδρας «δεν δήλωσε πως ανήκει σε οποιαδήποτε θρησκευτική οργάνωση που επιβάλλει στα μέλη της να μην υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις».

Σε όλους τους άρρενες πολίτες της Ουκρανίας ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα αμέσως μετά την εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην επικράτειά της στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022 και τέθηκαν στη διάθεση των στρατολογικών αρχών, που έχουν τη δυνατότητα να διατάξουν υποχρεωτική στράτευσή τους.

Κάποιοι Ουκρανοί προσπάθησαν να εξαγοράσουν τη θητεία τους ή διέφυγαν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 06:16

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει