Πολιτικός καιροσκόπος ο κ. Τσίπρας



Άμεσα απάντησε ο πρώην υπουργός υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα από τις Σέρρες, με τις οποίες αναφερόταν στο πρόσωπό του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 

«Σήμερα στις Σέρρες ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους, εκφράζουμε διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις και αξίες.

Από τη μια πλευρά η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα και από την άλλη ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός. Από τη μια ο δρόμος της σταθερότητας και της προόδου μέσα στην Ευρώπη και από την άλλη η οπισθοδρόμηση και οι επικίνδυνοι πειραματισμοί με το μέλλον της χώρας.

Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του έπαιξαν κορώνα γράμματα τη μεγαλύτερη κατάκτηση των Ελλήνων στη μεταπολίτευση, την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, την οποία σχεδίασε και έφερε σε πέρας ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής.

Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας, που τώρα επέλεξε τη Μακεδονία για να πολιτευθεί, είναι εκείνος που με περισσή ευκολία υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν ξεχνάμε ότι λίγο πριν χάσει τις εκλογές του 2019 αποφάσισε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να ξαναβυθίσει τη χώρα σε αστάθεια.

Η επιλογή λοιπόν είναι ξεκάθαρη: προχωράμε μπροστά στην πρόοδο και τη σταθερότητα ή γυρίζουμε πίσω στις περιπέτειες.

Και κάτι πιο προσωπικό: η απόφαση του κ. Τσίπρα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον μου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού καιροσκοπισμού.

Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι έννοια άγνωστη για τον κ. Τσίπρα. Όπως άγνωστος του είναι και ο σεβασμός στους πολίτες των Σερρών.

Έρχεται τώρα, μετά από χρόνια αδιαφορίας στην πόλη των Σερρών, να μας υποδείξει με διχαστικό τρόπο ότι πρέπει να ρίξουμε το κάστρο.

Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κ. Τσίπρα ότι πράγματι οι Σέρρες είναι κάστρο της Δημοκρατίας.

Κάστρο της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, όπως την όρισε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ξεκίνησε από αυτόν εδώ τον τόπο.

Κάστρο της ελεύθερης επιλογής.

Αυτήν την ελεύθερη επιλογή θα εκφράσουν στις 21 Μαΐου οι πολίτες των Σερρών.

Και θα δώσουν στον κ. Τσίπρα ηχηρή απάντηση», δήλωσε ο πρώην υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα από τις Σέρρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει