Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Ηλείας

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 02:57

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Ηλείας

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου εψάλη, το μεσημέρι της Πέμπτης (23/2), στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού.

Το παρών έδωσαν αρχιερείς, βουλευτές, τοπικές αρχές, κληρικοί και πιστοί.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χαρακτήρισε τον μακαριστό ως έναν σπάνιο ιεράρχη για τη σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τόνισε, μάλιστα, την πίστη που τον διακατείχε και την ιδιαίτερη σχέση του με τον Χριστό. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στα βιογραφικά στοιχεία του κυρού Γερμανού, στη ζωή και στο έργο του, τη διακονία του στο πηδάλιο της Μητρόπολης Ηλείας, αλλά και την προσφορά του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατόπιν επικήδειο εκφώνησαν ο μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος, ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, ο πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Παπαγγελής εκ μέρους του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας, ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, ο Πάνος Παγκράτης, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, ο εκδότης της Εφημερίδας «Πατρίς», Λεωνίδας Βαρουξής, και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

Ακολούθως, ο ενταφιασμός του σκηνώματος του μακαριστού έγινε στο Κοιμητήριο των Αγίων Πάντων Πύργου.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, 02:57

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει