Προκλητικό πρωτοσέλιδο της Hurriyet με fake news



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, 12:48

Στην προσφιλή στην Τουρκία τακτική της διαστρέβλωσης της αλήθειας προκειμένου αυτή να «κουμπώνει» με την προκλητική ρητορική του καθεστώτος της Άγκυρας προχώρησε το Σάββατο (7/1) η εφημερίδα Hurriyet με αφορμή το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού άνδρες του οποίου χρειάστηκε να προχωρήσουν σε προειδοποιητικές βολές.

Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδό της η Hurriyet αναφέρει «Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο» εστιάζοντας στο ότι «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε τους τούρκους αλιείς».

Σύμφωνα με την ανάγνωση που κάνουν οι Τούρκοι για όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι η Hurriyet αναφέρει ότι «ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα».

Το περιστατικό στο Φαρμακονήσι αποτελεί έναν ακόμα κρίκο σε μια μεγάλη αλυσίδα που έχει αφετηρία το μακρινό παρελθόν. «Όσο δεν αλλάζει στάση η Τουρκία, τέτοια συμβάντα θα συνεχιστούν» δήλωναν την Παρασκευή στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο protothema.gr.

Τους τελευταίους μήνες ο αριθμός μεθοριακών επεισοδίων με τουρκικές ακταιωρούς που σχετίζονται με παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων ανέρχεται στα 50 και αφορούν όλη την ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Αιγαίου από το Δέλτα του Έβρου μέχρι και την Μεγίστη, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του protothema.gr από κύκλους του Λιμενικού που έχουν συνολική και ξεκάθαρη εικόνα για όλα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, 12:54



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει