Πρόβολή ταινίας από το ΕΕΚ την Παρασκευή 18 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στις 8μμ, στο Χώρο κινημάτων-Στέκι Μεταναστών Βόλου (Ιωλκού 33 – Τ.Οικονομάκη) θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Λόγος Καθρέφτης» του Διαμαντή Παπαδόπουλου που αφορά τον σκληρό και πολύμηνο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών.

Το ντοκιμαντέρ πήρε μέρος στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας συγκινώντας το κοινό που τραγούδησε το «πότε θα κάνει ξαστεριά» όταν τέλειωσε η προβολή.

Η ικανότητα των εργαζόμενων να αγωνίζονται για το δίκιο τους, να ονειρεύονται και να νικούν είναι το βασικό στοιχείο της ταινίας – ντοκιμαντέρ.

Σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Της γυναίκας, στις 8 Μάρτη, που εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909 ενώ μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία καθιερώθηκε ως επίσημη αργία, είναι άλλη μία ευκαιρία να αναδειχθούν και να συζητηθούν όλα αυτά που αφορούν τις γυναίκες σήμερα, σε μια εποχή ανάδειξης νέων ευκαιριών Επαναστατικής δράσης με απαραίτητη τη παρουσία στο ιστορικό προσκήνιο εκείνων που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα Επαναστατικά υποκείμενα παγκόσμια.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για τους εργατικούς αγώνες και τις ανάγκες της εποχής μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει