Πρόγραμμα συντηρήσεων στις παιδικές χαρές του ενιαίου Δ. Βόλου

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδης καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια

Πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών στις παιδικές χαρές του Δήμου Βόλου βρίσκεται σε εξέλιξη από συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους και την ασφαλή απόδοσή τους στα παιδιά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις αποκατάστασης σε τέσσερις κεντρικές παιδικές χαρές και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην περιοχή «Ακτή Μπάρμπα – Θωμά» και στην περιοχή «Ντερέμπασι».

Οι εργασίες αφορούσαν την αντικατάσταση καθισμάτων και κατεστραμμένων παιχνιδιών (κούνιες, τσουλήθρες κ.α.), ενώ έγιναν επίσης παρεμβάσεις στις περιφράξεις και ελαιοχρωματισμοί.

Ανάλογες εργασίες έγιναν σε δυο παιδικές χαρές της Νέας Αγχιάλου –στην είσοδο της Δημοτικής Ενότητας και στο χώρο της Γιορτής Κρασιού-, όπου πραγματοποιήθηκαν αντικαταστάσεις και χρωματισμοί, ώστε να αποδοθούν στο κοινό με ασφάλεια. Οι εργασίες αυτές συνδυάστηκαν με την πλήρη αναμόρφωση του χώρου και των εγκαταστάσεων διοργάνωσης της Γιορτής.

Στη Δημοτική Ενότητα Βόλου οι εργασίες ξεκίνησαν από τις περιφερειακές συνοικίες και συγκεκριμένα από τη συνοικία Αγίας Παρασκευής, όπου στις δυο παιδικές χαρές του πάρκου «Αλεξάνδρου» και της οδού Σάμου, καθώς και στην πλατεία του ομώνυμου Ιερού Ναού, τα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών προχώρησαν σε παρεμβάσεις αποκατάστασης επικίνδυνων και φθαρμένων παιχνιδιών και επισκευές στις περιφράξεις και στα καθίσματα. Οι εργασίες αυτές θα επεκταθούν τις επόμενες μέρες και στις άλλες συνοικίες.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου με το ΚΕΘΕΑ, όπως είναι γνωστό, υλοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα παρέμβαση στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου σε συνδυασμό με αντίστοιχη στην παιδική χαρά πίσω από τον Ιερό Ναό.

Στη Νέα Ιωνία, παρεμβάσεις έγιναν στο πάρκο «Λαμπράκη» (επισκευή σε κούνιες), στο Ελικοδρόμιο (αποξήλωση επικίνδυνων παιχνιδιών, μερική συντήρηση ξύλινων επιφανειών) και στα Μελισσάτικα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επισκευή παιχνιδιών της παιδικής χαράς Σέσκλου και
αποξήλωση επικίνδυνων παιχνιδιών σε συνδυασμό με συντήρηση των ξύλινων επιφανειών σε παιδική χαρά του Διμηνίου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδη, οι παρεμβάσεις αυτές γίνεται προσπάθεια να υλοποιούνται συντονισμένα με τις υπηρεσίες Καθαριότητας – Πρασίνου και Πολεοδομίας, δηλαδή να συνδυάζονται με εργασίες καθαριότητας, διαγραμμίσεων και φυτεύσεων, όπως πρόσφατα στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα, ώστε να επιτυγχάνεται γενικότερη βελτίωση της εικόνας των κοινόχρηστων χώρων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, «καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια εκδηλώνοντας την ευαισθησία τους στην προστασία των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει