Πρόεδρος ΔΕΥΑΜΒ Σαββάκης προς Ν. Οικονόμου: Την καλούμε επιτέλους να σοβαρευτεί

«Σπεκουλάρει με την απόφαση του Αρείου Πάγου που πρόσκαιρα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργολαβικής ΕΡΓΗΛ σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ»

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Αριστείδη Σαββάκη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μια ακόμα απόπειρα ενός επικοινωνιακού, κακοσχεδιασμένου πάντως, σόου από την ξεχασμένη ακόμα και από τους ψηφοφόρους της, Νατάσσα Οικονόμου, που αυτή τη φορά προσπάθησε να σπεκουλάρει με την περίφημη απόφαση του Αρείου Πάγου που πρόσκαιρα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργολαβικής εταιρείας ΕΡΓΗΛ σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Έτσι η σημερινή της παρουσία στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και η ολιγόλεπτη ιδιωτική της συνομιλία μαζί μου επιχειρήθηκε από μέρους της να παρουσιαστεί σαν επίσημη ενημέρωση, για προφανείς λόγους. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπήρξε και τούτο θα γίνει προς όλες τις πλευρές στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Πέραν βέβαια των καμωμάτων της κ. Οικονόμου υπάρχει και η ουσία. Και αυτή είναι ότι η επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας μας κατηγορεί ότι δεν χρησιμοποιούμε ισχυρά όπλα, που υπάρχουν και που η ίδια προφανώς κατέχει αλλά δεν μας μαρτυρά, αλλά δεν αισθάνεται την ευαισθησία και την ανάγκη να εξηγήσει στους πολίτες γιατί τόσα χρόνια η ίδια και οι πολιτικοί της πάτρωνες δεν τα χρησιμοποίησαν και άφησαν να οδηγηθούν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση αγωγής κατά της ΕΡΓΗΛ, αυτή θα γίνει εντός των ημερών, καθώς από το νομικό μας επιτελείο, στο οποίο έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη, κρίθηκε ότι θα πρέπει να εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία που προέκυψαν. Ασφαλώς τα στοιχεία αυτά δεν θα τα συζητήσουμε δημόσια, και μάλιστα με μια τρυφερή αναλύτρια ποιητών, τη στιγμή που κινδυνεύουν να χαθούν ζωτικά συμφέροντα και  περιουσιακά στοιχεία μιας ολόκληρης κοινωνίας, από την ίδια και τους ομοίους τους που με την αβελτηρία και την ανεπάρκειά τους ζημίωσαν πολύπλευρα τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών.

Όσο για το αίτημά της περί χορήγησης αντιγράφου για την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα έπρεπε να την ενημερώσει ο «καθοδηγητής» της ότι από τη γνωστοποίηση μέχρι την καθαρογραφή και την παράδοση αντιγράφων στους ενδιαφερομένους απαιτείται ένα διάστημα τριών έως τεσσάρων μηνών και όχι να την αφήσει να εκτίθεται έτσι. Και σ’ αυτή την περίπτωση….

Τέλος, για τον απαράδεκτο ισχυρισμό της ότι από κοινού αναθέσαμε στο ΤΕΕ το έργο για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης περί ποσοτικών διαφορών οφείλουμε να την εγκαλέσουμε στην πραγματικότητα που είναι μία: η σημερινή δημοτική αρχή ανέθεσε την πραγματογνωμοσύνη ενώ εκείνη, που η ίδια υπηρέτησε, δεν το έπραξε από το 2010 έως το Φθινόπωρο του 2014 οπότε και παρέδωσε. Αν πραγματικά ήθελαν είχαν τον αναγκαίο χρόνο να το κάνουν.

Καλούμε την κ. Οικονόμου επιτέλους να σοβαρευτεί και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων όταν αναφέρεται σε θέματα μείζονος δημοσίου συμφέροντος. Αν δεν μπορεί να βοηθήσει, που δεν μπορεί, συμβάλλοντας ουσιαστικά ας το πράξει διά της σιωπής και της αποχής της. Θα την ευγνωμονεί η πόλη…

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει