Πως στήθηκε η κομπίνα της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες

[ad_1]

Ποιος θα το περίμενε πως ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, επί σειρά ετών στέλεχος της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και προστατευόμενος μάρτυρας με την ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» στη γνωστή υπόθεση, θα κατέληγε συλληφθείς και κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε οικονομικές απάτες εις βάρος επιχειρηματιών και εφοπλιστών. 

Ο προαναφερθείς συνελήφθη στο γραφείο του που βρίσκεται επί των οδών  Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους στην Αθήνα, μετά από έφοδο των αστυνομικών, καθώς ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρείς συλλήψεις για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ πάνω από 500.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία της εγκληματικής οργάνωσης, από τις περιπτώσεις απάτης, που έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα.

Εκτός από τον άλλοτε προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis, με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης», που το κανονικό του όνομα είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, οι άλλοι δύο συλληφθέντες για την εν λόγω υπόθεση είναι ο Κωνσταντίνος Σολδάτος 62 ετών κάτοικος Αγίας Παρασκευής και ο Γεράσιμος Λουκέρης 65 ετών επίσης κάτοικος Αγίας Παρασκευής.

Οι τρείς συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο Τετάρτη στον εισαγγελέα και ακολούθως στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους βαρύνουν. Εναντίον τους έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τους εξαπατιθέντες, οι οποίοι τους εμπιστεύθηκαν τα χρήματα τους.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία των Αρχών, όλα τα έγγραφα των υποτιθέμενων εγκριθέντων ποσών που έδιναν στους «πελάτες» τους ήταν πλαστά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, επικαλούμενος ότι έχει γνωριμίες στον επιχειρηματικό κόσμο, έταζε σε επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφάλιζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από τα ΗΑΕ. Τους έλεγε μάλιστα ότι θα εκταμίευε ποσό 15.000.000 ευρώ από τράπεζα των HAE, την Ζahrat Commercial Brokers PLC, για την κάθε εταιρεία που θα τον χρηματοδοτούσε. Ζητούσε μάλιστα το ποσό των 100.000 ευρώ από κάθε έκαστη εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει τη «δουλειά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εταιρειών που έχουν πέσει «θύματα» της συμμορίας είναι η Athenaeum Ιridanos Mονοπρωσοπική IKE.

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, υπήρξε κατά το παρελθόν διευθυντής επικοινωνίας της Novartis και τότε δήλωνε πως «ούτε φοβάμαι ούτε εκβιάζομαι» ενώ σημείωνε πως «όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Δεστεμπασίδης δεν υπήρξε μόνον υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis. Έχει 18ετή εμπειρία στον φαρμακευτικό τομέα και 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των επικοινωνιών και των μέσων επικοινωνίας. Είναι ταμίας στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Στην Novartis εργαζόταν, αρχικά, ως επικεφαλής Επικοινωνιών και Εταιρικής Υπευθυνότητας ενώ στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής Επικοινωνίας της εταιρίας.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει