Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις ελληνικές εκλογές

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, 15:36

Πώς σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ τις ελληνικές εκλογές

Μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση προβλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στις αναφορές τους για τις σημερινές (21/5) εκλογές που διεξάγονται στη χώρα μας. Η Hurriyet τιτλοφορεί το βασικό της άρθρο για τις ελληνικές εκλογές ως εξής: «Μητσοτάκης, συνασπισμός ή πρόωρες εκλογές;», με τον αρθρογράφο να χαρακτηρίζει στον πρόλογό του την προεκλογική περίοδο στη χώρα μας «βαρετή», ενώ δηλώνει με βεβαιότητα ότι με το σύστημα της απλής αναλογικής, κανένα πολιτικό κόμμα δεν αναμένεται να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον πρώτο γύρο. 

Όσον αφορά την Cumhurriyet, η ιστοσελίδα δίνει τίτλο «Ώρα εκλογών στη γείτονα: Η Ελλάδα πάει σήμερα σε εκλογές» στο δημοσίευμά της και κάνει λόγο για προβάδισμα Μητσοτάκη βάσει των δημοσκοπήσεων, ενώ υπογραμμίζει πως ο παράγοντας «οικονομία» θα είναι καθοριστικός για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τέλος η Sabah, με τίτλο «Γείτονας στην κάλπη», σχολιάζει τις ελληνικές εκλογές αναφέροντας ότι το πιθανότερο σενάριο δείχνει δεύτερο γύρο μιας και ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας αναμένεται να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία ώστε να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, 16:04

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει