Πώς το ρωσικό μαχητικό κατέρριψε το αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, 13:12

Προσομοίωση του CBS: Πώς το ρωσικό μαχητικό κατέρριψε το αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα

Λίγες ώρες μετά το θερμό επεισόδιο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα όταν ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό drone, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία εξαιτίας όσων ελέχθησαν από Αμερικανικής πλευράς, το καλωδιακό κανάλι CBS έκανε μέσω βίντεο προσομοίωση του επεισοδίου δημοσιεύοντας πως προκλήθηκε η βλάβη στο αμερικανικό UAV.

 

Σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη, το drone MQ-9 Reaper πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, όταν ένα από τα δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 που το είχαν προσεγγίσει πέταξε σκόπιμα μπροστά του και του έριξε καύσιμα αρκετές φορές. Τα καύσιμα έπεσαν πάνω στην έλικα που στροβιλιζόταν ενώ και το Su-27 χτύπησε τον έλικα του drone, θέτοντας το ουσιαστικά εκτός ορθής πτητικής δυνατότητας κι αναγκάζοντας τις αμερικανικές δυνάμεις να ρίξουν το MQ-9 Reaper σε διεθνή ύδατα, όπως δήλωσε ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ.

«Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλειά του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας και διοικητής των εναέριων δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη και Αφρική, Τζέιμς Μπ. Χέκερ.

«Στην πραγματικότητα, αυτή η μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική ενέργεια των Ρώσων παραλίγο να προκαλέσει τη συντριβή και των δύο αεροσκαφών», συμπλήρωσε ο Χέκερ.

 

Η Μόσχα από την πλευρά της μέσου του υπουργείου  Άμυνας απέρριψε την αμερικανική εκδοχή των γεγονότων. Ανέφερε πως το drone συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, εξαιτίας απότομου ελιγμού και ότι ουδέποτε χτυπήθηκε από ρωσικό μαχητικό.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ και του επέδωσε διαμαρτυρία για το περιστατικό, ενώ ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας ανέφερε σήμερα ότι η Μόσχα πρέπει να σέβεται τον διεθνή εναέριο χώρο, μετά την κατηγορία των ΗΠΑ πως η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας κατέρριψε το αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, 15:06



[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει