Π.Ε. Μαγνησίας: Αποδείχθηκε η λειτουργικότητα των αντιπλημμυρικών έργων

Με αφορμή την πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την πόλη του Βόλου, διαπιστώθηκε η λειτουργικότητα και η ωφέλεια των αντιπλημμυρικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για την προστασία του πολεοδομικού συγκροτήματος, τονίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στην σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

Αποτέλεσμα αυτών των έργων, η προστασία και η θωράκιση των παρόχθιων περιοχών, όπως αυτών στην συμβολή του χειμάρρου Ξηριά, όπου σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων, η στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να απειλούνται με πλημμύρες. Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα η περιοχή της Νεάπολης είχε πλημμυρίσει με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες και οι πολίτες να υποστούν τεράστιες ζημιές.

Επίσης στο σημείο του χειμάρρου Κραυσίδωνα που βρίσκεται στη θέση της σιδηροδρομικής γέφυρας, έγινε ουσιαστική παρέμβαση από την Περιφερειακή Ενότητα. Έτσι ενώ στο παρελθόν η στάθμη έφθανε μέχρι τις γραμμές της σιδηροδρομικής γέφυρας, προκαλώντας ανησυχία και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βόλου – Λάρισας, σήμερα με τα έργα που εκτελέστηκαν αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία ο κίνδυνος υπερχείλισης του χειμάρρου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με την αμέριστη συμπαράσταση και σημαντική βοήθεια του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, έχει σαν πρωταρχικό της στόχο την ασφάλεια των πολιτών εκτελώντας έργα ουσίας και όχι έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει