Σβεν Μαρί για Καϊλή: Σε ένα μήνα θα ζητήσουμε να βγει το βραχιόλι

[ad_1]

Την πρώτη επικοινωνία που είχε με την πελάτισσά του Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μετέφερε μιλώντας στο OPEN ο συνήγορός της, Σβεν Μαρί. Ο  Βέλγος δικηγόρος απάντησε για το αν μπορεί να συναντήσει από κοντά τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και παράλληλα επανέλαβε ότι θα ζητηθεί η αφαίρεση του ειδικού βραχιολιού παρακολούθησης.

Ο Σβεν Μαρί επισήμανε ότι η Εύα Καϊλή είναι ευτυχισμένη που είναι πλέον με το παιδί της, ενώ σε σχέση με τον κατ’οίκον περιορισμό της, ανέφερε πως η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής,  δεν μπορεί να βγει από το σπίτι, καθώς πρόκειται για 24ωρη κράτηση στο σπίτι.

Σε σχέση με το αν μπορεί να δει τον σύντροφό της, δήλωσε πως δεν απαγορεύεται, αλλά «του φαίνεται δύσκολο», καθώς και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, ενώ σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, ο Βέλγος συνήγορος της Εύας Καϊλή είπε πως «σε ένα μήνα» θα ζητήσει να βγάλει το βραχιολάκι.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Σβεν Μαρί στο OPEN και τη Μαρία Αρώνη

 

«Σε ένα μήνα θα ζητήσουμε να βγάλει το βραχιολάκι»

Σβεν Μαρί: «Είχα τη χαρά να ακούσω την κυρία Καϊλή αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ήταν σπίτι. Είχαμε μία σύντομη συνομιλία για να δω πώς πήγαν τα πράγματα. Χάρηκα που κατάλαβα πως ήταν ευτυχισμένη που βρήκε το παιδί της. Μόλις έλαβε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου και είχαμε μια σύντομη συνομιλία, για να δω πώς πήγαιναν τα πράγματα. Την πήρα τηλέφωνο το Σάββατο. Χάρηκα που κατάλαβα ότι ήταν ευτυχισμένη, σε κάθε περίπτωση που βρήκε το παιδί της».

-Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι;

Σβεν Μαρί: Η κυρία Καϊλή δεν μπορεί προς το παρόν να βγει από το σπίτι της. Πρόκειται για 24ωρη κράτηση στο σπίτι. Δεν είναι σαν την ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέρος της εκτέλεσης της ποινής, όταν είσαι ήδη καταδικασμένος, γιατί υπάρχουν άλλοι κανόνες, αλλά εδώ είναι ο κατ’οίκον περιορισμός.

-Πώς μπορεί να διαχειριστεί τις καθημερινές της ανάγκες;

Σβεν Μαρί: Είναι ένας μπαμπάς που είναι εκεί, έχει μέλη της οικογένειας που είναι εκεί, υπάρχει κάποιος που τη βοηθά. Και όπως λες κι εσύ, για κάποιον που είναι μόνος είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί πρέπει να κάνεις ψώνια, πρέπει να βγεις με το παιδί. Όλα αυτά μπορεί να τα διαχειριστεί και αυτό είναι καλό.

-Μπορεί να δει τον σύντροφό της, αν το επιθυμεί;

Σβεν Μαρί: Δεν υπάρχει απαγόρευση, αλλά μου φαίνονται δύσκολο να βλέπονται, αφού είναι και αυτός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, οπότε δεν μπορεί να φύγει και από το σπίτι του. Μπορούν να έχουν επαφή τηλεφωνικά, αλλά όχι να βλέπει ο ένας τον άλλον με φυσική παρουσία.

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα που θα κάνετε;

Σβεν Μαρί: Η έρευνα θα συνεχιστεί. Εντός δύο μηνών η κυρία Καϊλή θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα του Προδικαστικού Συμβουλίου για να δει εάν το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα διατηρηθεί για άλλους δύο μήνες ή όχι. Στην αίθουσα του Συμβουλίου μπορούμε επίσης να ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιόλι και να ζητήσουμε την υπό όρους αποδέσμευση. Αυτή είναι μια πρωτοβουλία που θέλω να αναλάβω μέσα σε ένα μήνα.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει