Σε δημοπρασία τα «ηλιακά» αυτοκίνητα της χρεωκοπημένης Lightyear

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, 15:37

Σε δημοπρασία τα "ηλιακά" αυτοκίνητα της χρεωκοπημένης Lightyear

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως ίσως έχετε ακούσει, η ολλανδική EV startup Lightyear κήρυξε πτώχευση τον Ιανουάριο, λίγους μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής του πρώτου μοντέλου της, Lightyear 0. Το 0, είναι ένα ηλιακό EV σεντάν με ιπποδύναμη 174 ίππων και τιμή στα 250.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, η παραγωγή περιορίστηκε σε 946 μονάδες, ωστόσο αυτό ήταν ένα μάλλον φιλόδοξο νούμερο από μόνο του.

Πιο ενδιαφέρον ήταν το σχεδιαζόμενο από τη Lightyear όχημα μαζικής παραγωγής, το 2. Η Lightyear υποσχέθηκε ότι θα ξεκινούσε από 40.000 ευρώ και θα είχε αυτονομία άνω των 800χλμ. (εν μέρει χάρη στην κομψή αεροδυναμική και την οροφή με ηλιακά πάνελ). Φυσικά, η παραγωγή του 2 εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το αν η Lightyear θα πουλούσε και τις 946 μονάδες για το 0, των 250 χιλιάδων ευρώ. 

Η Lightyear στέρεψε από χρήματα αρκετές εβδομάδες μετά την έναρξη της παραγωγής του 0, ωστόσο τον Απρίλιο ανακοινώθηκε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης. Η νέα κοινοπραξία, Lightyear Technologies, απασχολεί μόλις 100 άτομα, ενώ η χρεωκοπημένη Lightyear απασχολούσε 600 άτομα στο απόγειό της στα τέλη του 2022.

Με την παραγωγή του 0 να είναι πλέον απίθανο να συνεχιστεί, η Lightyear θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο σημαντικά πιο προσιτό 2. Η νέα επιχείρηση θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε εξωτερικές επενδύσεις και στην πώληση περιουσιακών στοιχείων για να εξασφαλίσει την έναρξη της παραγωγής. Ως εκ τούτου, μπορείτε τώρα να αγοράσετε ένα πρωτότυπο Lightyear 0 σε πολύ μειωμένη τιμή.

Επί του παρόντος, ένα αυτοκίνητο δοκιμών  Lightyear 0 πωλείται στον ολλανδικό ιστότοπο δημοπρασιών Troostwijk Auctions. Η προσφορά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 32.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Όντας αυτοκίνητο επίδειξης, έχει μέγιστη ταχύτητα μόλις 20χλμ./ώρα και δεν είναι νόμιμο για το δρόμο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, 15:37

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει