Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Πολάκη

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 19:15

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Πολάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ σε διευρυμένη σύνθεση με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την υπόθεση Πολάκη.  

Στη συνεδρίαση συμμετέχει και η Πολιτική Γραμματεία. Η διαδικασία προβλέπει την παραπομπή  της υπόθεσης Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας  της οποίας προεδρεύει ο Αντώνης Κοτσακάς. Η Επιτροπή αυτή έχει την δυνατότητα να αποφασίσει με ισχυρή όμως πλειοψηφία των 2/3 την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης με μικρότερη πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει την επιβολή παρατήρησης ή επίπληξης.

Στο μεταξύ και πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά και δημόσια για την υπόθεση αυτή.

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πρώτο του δημόσιο σχόλιο για το θέμα, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει το ygeiamou.gr και το «Πρώτο Θέμα».

«Εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα», τόνισε για να προσθέσει: «Παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς κ.λπ. (…) Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, 19:31

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει