Σε κάθειρξη 8,5 ετών καταδικάστηκε η Τζέσικα Γουάτκινς των Oath Keepers για την επίθεση στο Καπιτώλιο



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 20:40

Η Τζέσικα Γουάτκινς, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης Oath Keepers, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 8,5 ετών, για τον ρόλο της στην επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021, από υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οι οποίοι προσπαθούσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Η Γουάτκινς κρίθηκε ένοχη τον περασμένο Νοέμβριο από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον για παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, συνωμοσία και παρεμπόδιση αστυνομικών κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Ο δικαστής Έιμιτ Μέτα είπε σήμερα ότι ήταν «ιδιαίτερα δύσκολο» να εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την Γουάτκινς, μετά την κατάθεσή της για τη μάχη που έδωσε με τη διεμφυλικότητά της αλλά και επειδή συνεργάστηκε με τις αρχές που ερευνούσαν τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου. Όμως όλα αυτά «δεν διαγράφουν» όσα έκανε εκείνη την ημέρα, εξήγησε.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζητούσαν να καταδικαστεί η Γουάτκινς σε κάθειρξη 18 ετών. Η ίδια, με λυγμούς, ζήτησε από τον Μέτα να εκδώσει μια «δίκαιη απόφαση». «Οι πράξεις και η συμπεριφορά μου εκείνη τη μοιραία ημέρα ήταν λάθος και, όπως το καταλαβαίνω τώρα, εγκληματικές», είπε.

Αργότερα σήμερα ο Μέτα θα ανακοινώσει την ποινή ενός άλλου μέλους της οργάνωσης, του Κένεθ Χάρελσον, ο οποίος κρίθηκε επίσης ένοχος για συνωμοσία με στόχο να παρεμποδίσει το Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 20:40



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει