Σκληρή απάντηση Ν. Φορτούνα στον πρόεδρο του Σωματείου Λατόμων Συκής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Δήμος δεν θα πληρώνει τα πρόστιμα κάποιων λατόμων σε βάρος άλλων πολιτών

Σκληρή είναι η απάντηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαου Φορτούνα, προς τον πρόεδρο του Σωματείου Λατόμων Συκής κ. Ζαχαρία Κατσιντέλια, ο οποίος με δηλώσεις στον τοπικό τύπο κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν δείχνει ενδιαφέρον για το θέμα των λατομείων.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου σηκώνει το γάντι και απαντά με ιδιαίτερη σφοδρότητα προς τον κ. Κατσιντέλια, λέγοντας ότι η «νομιμότητα είναι μια άγνωστη λέξη εδώ και δεκαετίες για την δημοτική ενότητα Αφετών…, ότι τα λατομεία λειτουργούσαν μέσα σε ένα κύκλο φαυλότητας», ενώ καταλήγει ότι «ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν θα πληρώνει τα πρόστιμα κάποιων λατόμων σε βάρος άλλων πολιτών».

Ειδικότερα η απάντηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Ν. Φορτούνα προς τον πρόεδρο του Σωματείου Λατόμων Συκής κ. Ζαχαρία Κατσιντέλια αναφέρει τα εξής:

“Η νομιμότητα ήταν μια άγνωστη λέξη εδώ και δεκαετίες για την δημοτική ενότητα Αφετών. Η όλη λειτουργία από πλευράς Δήμου Αφετών είχε τα αναμενόμενα αρνητικά αποτελέσματα, αποτελέσματα που πλήρωσε ο νυν Δήμος Νοτίου Πηλίου (οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και ΔΟΥ 700.000,000 ευρώ) ΠΛΗΡΩΝΕΙ (μη απόδοση φόρων 2006 -2010) 230.000,00 ευρώ και θα πληρώσει και στο μέλλον με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της Αναπτυξιακής επιχείρησης του Δήμου Αφετών, εκτός βέβαια από το πλήθος των προμηθευτών, μελετητών, και δημάρχων, για οφειλές όλων των προηγούμενων ετών, και τετραετιών.

Επίσης αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν προ ολίγων εβδομάδων να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αιρετούς και για υπαλλήλους του πρώην Δήμου Αφετών. Σε αυτόν τον κύκλο της φαυλότητας και το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» λειτουργούσαν και τα λατομεία στις διάφορες περιοχές του πρώην Δήμου Αφετών.

Η θέση του Δήμου είναι γνωστή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων. Την επαναλαμβάνουμε μία ακόμη φορά: Τα λατομεία ΔΕΝ πρόκειται να δοθούν σε κατοίκους άλλων περιοχών, ΘΑ λειτουργούν εφαρμόζοντας με ευλάβεια τη σχετική νομοθεσία που είναι η σύσταση και λειτουργία συνεταιρισμού σε κάθε λατομική περιοχή, θα πρέπει οι εκμεταλλευτές να είναι ΟΛΟΙ ή όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους κατοίκους των περιοχών αυτών στην παραγωγή και εκμετάλλευση των σχιστόλιθων, ο Δήμος ΔΕΝ ήθελε και δεν θέλει ούτε ένα ευρώ έσοδο από την λειτουργία τους ΑΛΛΑ και δεν θέλει να πληρώνει σε πρόστιμα ούτε ένα ευρώ σε βάρος των άλλων κατοίκων του Δήμου. Η εφέυρεση των “σωματείων ” σαν νομική οντότητα, που θα εκτελεί εμπορικές συναλλαγές απαντήθηκε αρνητικά από όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά ο κος Κατσιντέλιας δεν το αποδέχεται.

Προφάσεις για συνεχείς αναβολές με το ισχύον καθεστώς λειτουργίας, οπισθοχωρήσεις, και ο λογαριασμός και η πληρωμή από το Δήμο των προστίμων από τη μη ορθολογική εκμετάλλευση των λατομείων είναι δυστυχώς η θέση του προέδρου κ. Κατσιντέλια έως σήμερα», καταλήγει η απάντηση του δημάρχου κ. Φορτούνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει