Στεφάνια και ενός λεπτού σιγή στο ΕΚΘ για την Εργατική Πρωτομαγιά

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 13:06

Θεσσαλονίκη: Στεφάνια και ενός λεπτού σιγή στο ΕΚΘ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του εργάτη και ενός λεπτού σιγή τίμησαν σήμερα Δευτέρα (1/5) την Εργατική Πρωτομαγιά μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και εργατικών σωματείων.

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το ΕΚΘ ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των εργατών που έχασαν τη ζωή τους στις ιστορικές εξεγέρσεις και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Παράλληλα στήθηκε και μικροφωνική με μελωδίες αφιερωμένες στους εργατικούς αγώνες ενώ πραγματοποιήθηκαν και ομιλίες.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης τόνισε πως οι εργαζόμενοι απαιτούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, διαβίωσης και όχι μια ζωή με επιδόματα. «Η σημερινή μέρα είναι ημέρα απεργίας και φόρου τιμής σε όσους θυσιάστηκαν διαχρονικά για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα στον κόσμο της εργασίας», δήλωσε και πρόσθεσε πως «οι εργαζόμενοι εργάτες του 1936 μας δείξανε και σε αυτό το δρόμο οφείλουμε και για τις επόμενες γενιές να συνεχίσουμε να πορευόμαστε ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΔΟΘ Νίκος Φασφαλής δήλωσε πως «σήμερα συμπληρώνονται 137 χρόνια από την ημέρα εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο αλλά και 37 χρόνια από το ματωμένο Μαη του 1936 στη Θεσσαλονίκη. Ο φετινός εορτασμός να αποτελέσει αφετηρία για ομαδικούς αγώνες και ανατροπή».

Παρόντες ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς.

Αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία που θα κινηθεί μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Εγνατίας, Ελ. Βενιζέλου με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Δείτε τις εικόνες:


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023, 13:06

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει