Στην Ουκρανία η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 06:00

Στην Ουκρανία έφθασε αργά το βράδυ της Παρασκευής η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως γνωστοποίησε η ίδια μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

«Αισθάνομαι ωραία που επέστρεψα στην Ουκρανία και είμαι μαζί με αυτούς τους γενναίους ανθρώπους που ενέπνευσαν τον κόσμο. Με αυτούς τους ήρωες που αρνούνται να υποκύψουν. Με αυτούς που θυσίασαν τα πάντα για τις αξίες μας. Με Ευρωπαίους, των οποίων το σπίτι τους είναι στην ΕΕ μας», έγραψε η Μέτσολα στην ανάρτηση, την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία της.

 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ακολούθησε νέα ανάρτηση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ουκρανικής βουλής Ρουσλάν Στέφαντσουκ.

«Το μέλλον της Ουκρανίας είναι ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό σας. Είναι υπέροχο που ξαναβλέπω τον φίλο μου Ρουσλάν Στέφαντσουκ», ανέφερε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

 

Η Μέτσολα ήταν η πρώτη Ευρωπαία αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Ουκρανία, τον περασμένο Απρίλιο, εκφωνώντας ομιλία στο ουκρανικό κοινοβούλιο λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 06:00





Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει