Στη Σάμο ξανά υποψήφιος με τη Ν. Δημοκρατία ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023, 15:45

Στη Σάμο ξανά υποψήφιος με τη Ν. Δημοκρατία ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης

Συνέντευξη στον Θάνο Ξυδόπουλο

Ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με ένα εξαιρετικό και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο στον τομέα της Καρδιαγγειακής Ιατρικής, είναι ξανά Υποψήφιος και φαβορί για τη μονοεδρική του Νομού Σάμου. 

Είχαμε μία σύντομη συζήτηση μαζί του. 

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική μετά από μία τόσο επιτυχημένη καριέρα στην Καρδιολογία;

Όσο και αν φαίνεται κοινότυπο, η διάθεση μου για προσφορά σε μία περιοχή, σε έναν Νομό που γεννήθηκα και πέρασα τα χρόνια της εφηβείας. Σε μία διαχρονικά παραμελημένη περιοχή της πατρίδας μας που σίγουρα αξίζει μία καλύτερη αντιμετώπιση από το κράτος. Σε μία περιοχή που επιπρόσθετα επλήγη σκληρά από φυσικές καταστροφές, από το μεταναστευτικό και από την οικονομική κρίση. 

Την τετραετία που εκλεχθήκατε Βουλευτής του Νομού, τι έργο έχετε να επιδείξετε στους τομείς που επισημάνατε παραπάνω; 

Την τετραετία αυτή, με αντικειμενικά στοιχεία, πιστεύω ότι έχουν επιτευχθεί πάρα πολλά από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη συμβολή μου. Αυτήν την τετραετία, με καθοριστικές παρέμβασής μου, επισκέφθηκαν τη Σάμο για να δουν επί του πεδίου τα προβλήματα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δύο φορές ο Πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και δεκατέσσερις επιπλέον Υπουργοί και Υφυπουργοί, που κάλυπταν όλες τις Κυβερνητικές αρμοδιότητες. Εν συντομία: 

  • με παρεμβάσεις μου, η Κυβέρνηση χρηματοδότησε με πλέον των 140 εκατομμυρίων ευρώ για αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές αλλά και για εξέλιξη έργων υποδομής 

  •  Οι Δήμοι Νομού Σάμου χρηματοδοτήθηκαν με περίπου 48 εκατομμύρια ευρώ 

  • Επιλύθηκε σε μεγάλο βαθμό το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού, με δημιουργία νέας μονάδας προσφύγων μεταναστών με αποτέλεσμα η Σάμος να αποτελεί πρότυπο διαχείρισης  του μεγάλου  αυτού προβλήματος. 

  • Επιτέλους, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα του χωροταξικού, ένα πρόβλημα που αποτελούσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη του νησιού 

  • Βελτιώθηκε ουσιαστικά η λειτουργία, από πλευράς στελέχωσης και υποδομών, των μονάδων υγείας του Νομού 

  • Εγκαταστάθηκε το Στρατηγείο Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Σάμο, ένα γεγονός πολύ σημαντικό για την πολιτική προστασία όχι μόνο της Σάμου αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου. 

  • Ενισχύθηκε ο τουρισμός με διάφορες παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο όπως παραδείγματος χάρη το Samos Pass

  • Ενισχύθηκαν οι δομές παιδείας σε στελέχωση και υποδομές 

  • Δρομολογήθηκαν εμβληματικά λιμενικά έργα στον Νομό και πολλά άλλα. 

  • Έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, για προσέλευση φοιτητών στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι. 

Οι αποτελεσματικές αυτές ενέργειες μας είναι λογικό να συγκριθούν με το τι έγινε με την προηγούμενη Κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς που προανέφερα. 

Εφόσον εκλεγείτε τι προτίθεσθε να κάνετε την επόμενη τετραετία; 

Η προσπάθεια μου για εξωστρέφεια, ανάδειξη και επίλυση όλων των προβλημάτων που προανέφερα θα είναι ο αμετακίνητος στόχος μου. 

Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και επομένως δεν προσδοκώ μέσω της πολιτικής να επιτύχω αναγνώριση ή άλλα οφέλη. Το αντίθετο, χρησιμοποίησα και χρησιμοποιώ  την κοινωνική και επιστημονική υποθήκη που έχω αντικειμενικά κατοχυρώσει, για να συμβάλλω στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Νομού μας. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023, 15:55

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει